Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr
vad är egentligen skillnaden mellan vanlig potatis och sötpotatis? förutom färgen då samt namnet 🙂
Sötpotatis är en ört och skiljer sig både smakmässigt och konsistensmässigt från vanlig potatis. Det är supergott att koka och göra till en puré, ugnsbaka, microbaka eller ha i bakverk för naturlig sötma.
Sötpotatis innehåller mer kalorier, men har ändå lägre GI och innehåller mer antioxidanter pga sin färg.
Sötpotatis:
fibrer 0,7 g
energi 470 kJ/114 kcl
protein 1,7 g
kolhydrater 25,6 g
fett 0,4 g
C-vitamin 21 mg
vatten 71 g
Potatis:
fibrer 1,4 g
energi 320 kJ/76 kcl
protein 1,8 g
kolhydrater 16,1 g
fett 0,1 g
C-vitamin 11 mg
järn 0,48 mg
vatten 79,6 g
🙂
Mums! Lax som e så gott. Nyttig mat är faktiskt inte så tidkrävande och jobbigt. Det enda som krävs är ju att man tänker till lite, precis som du. 🙂
Tack för tipset!
Ja visst är det gott! Helt rätt, kul att det är fler om hajat det 🙂
Härligt med näringstät mat. Vackert, gott och nyttigt 🙂
Ha en fortsatt bra dag.
Ja visst är det härligt! Desamma till dig 🙂
Härligt med mat som (nästan) lagar sig själv! 🙂
Älskar sån snabbmat som sköter sig själv i ugn. Brukar göra likadant fast med kyckling 🙂
Ja det är fantastiskt! Bra att göra storkok på så man får matlådor också 🙂
=) vilken måltid
Vilket smidigt tips 🙂 Hur mycket fetaost och pesto använder du till 4 laxfiléer?
Din blogg är kanon!
//Sandra
Typ 100 g fetaost och 2-4 tsk pesto 🙂 vad kul att du gillar bloggen, det glädjer mig 🙂
Toppen tips! Tack för en underbar blogg <3 men hur många grader på ugnen? 175? Vore bra o veta, även om det kanske inte spelar så stor roll 🙂 kramis och kommer bli jättekul med alls bilder från resan när du är hemma!! <3
Tack själv för att du läser och kommenterar, jag uppskattar det verkligen! Jag brukar ha ugnen på 200 grader 🙂 vad roligt att du ser fram emot att höra om resan, de ska bli kl att berätta om dem 🙂