Emma Barremyr

Mjölksyratröskel, maximalt syreupptagningstest och kroppskompositionstest

God morgon torsdag och alla morgonpigga människor ♥

Jag uppe tidigt och sitter med frukosten i högsta hugg. Idag står det massa skoj på agendan och först ut är en förmiddag med tester på –> vo2 testcenter. Jag kommer bland annat göra mjölksyratröskel och maximalt syreupptagningstest samt kroppskompositionstest i form av ultraljud.

Det är första gången som jag gör såhär seriösa tester och det ska bli väldigt lärorikt och spännande då det kommer hjälpa mig att ta min träning till en högre, mer individanpassad nivå. Dessutom ska det bli roligt att om en tid få följa upp testerna igen och se vad som hänt sedan sist. Testledarna på vo2-testcenter är riktigt grymma och har lång erfarenhet inom konditionsidrotter och jag ser fram emot att få ta del av deras kunskap (det kan jag ha mycket användning för i min egen verksamhet som PT)! Självklart kommer ni också få ta del av det jag lär mig och jag kommer berätta mer om testerna senare idag – varför och till vilket syfte jag gör dem!

IMG_6098

IMG_6097

 

Dagens frukost är såklart gröt – den allra bästa frukosten så här års ♥ En gammal favorit – mjölkkokt havregrynsgröt med chokladsås och hallon. Mums!

Trevlig torsdag mina vänner!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maja

    Jag har en liten fråga till dig, Emma! Det är nämligen så att jag älskar att löpträna och jag vill väldigt gärna bli bättre på det. Jag började för ca två månader sedan även att styrketräna och tycker nu att det också är väldigt roligt. Dock är det så att jag tycker att det känns som om löpningen har tagit stryk av styrketräningen. Mina ben känns tunga och stela och jag springer på sämre tider än innan. Jag trodde att jag skulle bli starkare och snabbare av styrketräning, orka springa längre osv, men jag känns bara tyngre och springer saktare. Är det bara nu i början det är så, innan kroppen har hunnit ställa om sig för att orka bära upp mina nya muskler? Just nu tränar jag styrka fyra gånger i veckan och springer två till tre gånger i veckan. Ska jag lägga om min träning eller kommer min kropp att anpassa sig? Det är främst distanslöpning jag vill fokusera på, så jag vill träna på bästa möjliga sätt. Tack på förhand! Kramar från Maja.

    PS: Din blogg är superbra! Du inspirerar så mycket och jag älskar din sunda syn på livet, träningen och kosten. Du är verkligen en bra förebild för unga tjejer som jag!

    1. Emma

      Eftersom jag inte vet hur ditt träningsschema ser ut är det svårt att svara på din fråga. Jag har en aning om att det kan bero på för lite vila – med mjölksyra i benen blir det tungt att springa. Vill du ha hjälp av mig får du gärna kontakta mig via mail så kan jag hjälpa dig att optimera din träning! Kul att du gillar bloggen så mycket, det glädjer mig verkligen 😀

stats