Emma Barremyr

Rödbetsbakad kyckling med sötpotatispuré

Hej vänner ♥

Färgglad mat är mat som gör mig lycklig. Hjärtat skuttar alltid lite extra av glädje när maten strålar på tallriken framför mig. Ögonen äter lika mycket som smaklökarna och därför är det viktigt att maten ser bra ut. Att göra fint på tallriken och bordet, dricka fruktvatten ur vinglas, äta med finbestick och tända ljus gör hela middagen lite extra lyxig, även mitt i veckan. Ett tips på vardagslyx alltså – en enkel form av lycka för mig!

På den här tallriken fanns varm mat i form av rödbetsbakad kyckling och en alldeles underbar och krämig sötpotatispuré tillsammans med kalla krispiga grönsaker vid sidan av.  Alla små detaljer är viktiga – den gröna spenaten, riven kokos, pumpakärnor, torkade tranbär, gröna sköna oliver, paprika och tomat.

Jag har tidigare gjort rödbetsbakad lax <– (klick). Den här gången blev det dock kyckling som blev överbakad av en ny variant av rödbetstäcke. Det blev kalasbra – rödbetor är verkligen mums – både för mun och öga (hur vacker färg har den inte då?).

Riktigt bra var Pelles betyg – och då är det bra vill jag lova!

För övrigt så är vi båda väldigt förtjusta i den där sötpotatispurén. Jag måste säga till er igen – testa!

IMG_5952

IMG_5954

Ingredienser (2-3 portioner):

  • 1 stor rödbeta
  • 1 näve cashewnötter
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk näringsjäst (alt. riven pasmesan eller liknande)
  • 1/2 kruka basilika
  • Örtsalt
  • Pepparmix
  • 300 g tinad kyckling

Sätt ugnen på 200 grader. Släng i alla ingredienser utom kycklingen i en mixer och mixa till en ”rödbetskräm”. Skiva kycklingen och lägg ut i en smord ugnssäker form, salta och peppra och bred sedan över rödbetsröran. Gratinera i 15-20 minuter (beror lite på hur tjock du gör kycklingen). Under tiden gör du sötpotatispurén.

Receptet på sötpotatispurén hittar du här <– (klick).

Servera den rödbetsbakade kycklingen med sötpotatispurén och lite härliga, goda och färgglada grönsaker.

IMG_5960

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Åh detta såg gott ut! Har en fråga till dig, har du testat dadelsirap? Såg det i affären igår när jag handlade och blev lite nyfiken 🙂

    1. Emma

      Nej det har jag inte testa, men jag VILL! Om jag vore du skulle jag köpa bums – jättebra naturlig sötning 🙂

  2. Ida

    visst måste maten vara färgglad! måste tipsa om en grej, blev så lycklig när jag hittade färgad blomkål förra veckan och insåg att den faktiskt inte är färgad som jag först trodde, utan att det finns färgade blomkålssorter naturligt. Har du sett dom? underbart att göra couscous på eller bara ha som dom är, eller som pure!

    1. Emma

      Yes, de har jag sett och ätit några gånger – de är vackra 🙂 Tack för tipset iallafall – ska testa göra puré på det 🙂

stats