Emma Barremyr

Rödbetsbiffar med matig sallad

Hallå kompisar! Nu ska ni få recept på världens godaste rödbetsbiffar! Min vän Sanna tipsade mig om dessa och HELLSKOTTA så goda de var (!!!) Jag har nog aldrig ätit godare rödbetsbiffar faktiskt.

Hemligheten i dessa biffar är parmesan som gör dem sådär härligt ostiga i smaken samtidigt som de har ett perfekt tuggmotstånd tack vare de rårivna rödbetorna. Jag serverade med dem en matig sallad som liksom blev pricken över i:et.

Rödbetsbiffar med en matig sallad var det ja! Här får ni en riktig, RIKTIGT god näringsbomb att ställa fram på era middagsbord.

Scrolla för recept!

Img 8536

Img 8530

Rödbetsbiffar

3-4 personer

500 g grovrivna rödbetor
1 hel riven parmesanost
1 dl havregryn
1/2 dl maizena
20 blad ramslök (eller 2 vitlöksklyftor om du tål vitlök)
2 ägg
2 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka ramslök/ vitlök och fräs försiktigt i lite olja till det blir mjukt. Skala och riv rödbetorna grovt. Krama ur så mycket saft från rödbetorna som möjligt. Blanda rödbetor med lök, parmesanost, havregryn, maizena, ägg och kryddor. Låt stå cirka 30 minuter. Forma till biffar som du steker i kokosolja till de blir gyllene på båda sidor. Flytta över till en bakplåtspapperklädd plåt och grädda i ugnen i 10 minuter. 

Matig sallad

4 personer

4 portioner kokt quinoa
200 g fetaost
8 babyplommontomater
1/2 gurka
1/2 paprika
10 soltorkade tomater i olja
30 g ruccola
1 näve cashewnötter
1-2 nypor sesamfrön
Salt, peppar och chiliflakes

Hacka grönsaker och blanda ihop alla ingredienser.

Servera biffarna med salladen och lite matyoghurt!

Img 8531

Img 8538

Tips!

Gör en stor sats av biffarna och frys in dem! Du funkar utmärkt att frysa och att ta fram vid behov.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tobbe

    Det här var jättegott! 🙂 Lite pill att skala alla rödbetor. Och tar ju en stund att först steka biffarna, och sen köra dem i ugnen. Dessutom ska det vila en halvtimme. Så det var ju inte direkt någon snabb vardagsmat 🙂 Men gott var det!

    Min parmesanostbit vägde 1 kg. Tyckte det kändes lite överdrivet att ha i hela 😉 Så jag körde på 175 gram. Det blev bra 🙂 Och rödbetorna körde jag knappt 500 g skalad vikt. Kommer inte exakt ihåg vad det var för vikt med skalet på, men säkert 600 g i alla fall.

    1. ptbyemma

      Kul att du gillade dem! Och ja ett kg parmesan hade kanske varit lite överdrivet, haha! Ingen snabb vardagsmat, men väl värda att vänta på! Trevlig vecka!

  2. Felicia

    Hej,

    Såg supergoda ut men har sett olika i olika recept så undrar om du använder förkokta rödbetor eller är det rårivna rödbetor?

  3. Ellinor

    Tack för tips och recept!
    Satt precis och googlade något nytt biffrecept för veckan och detta blir perfekt! Har fortfarande mycket rödbetor kvar i landet som vi måste äta upp snart 😉
    Kram <3

stats