Emma Barremyr

Mumma med kokosmugcake till frukost

God morgon ♥

Det är skönt att vara igång igen. Jag vaknade idag med en brutal träningsvärk i benen från gårdagens benpass och kunde inte låta bli att känna lyckan inom mig. Träningsvärk är ett sånt där härligt tecken (typ det bästa tecknet) på att man lever. Jag älskar det! Efter en halvtimmes snos (segt att komma upp idag igen) hoppade jag i träningskläderna och tog mig ut på en morgonpromenad. Och som jag sagt så många gånger förut – morgonpromenaden bästa sättet att vakna till liv på! Därefter frukoststund med min kärlek och nu PT-onlinejobb för hela slanten!

Idag blev det mugcake till frukost, kändes som om det var en evighet sen jag åt det sist, och det var sååå gott! Jag gjorde såklart en kokosvariant med vanilj och blåbärsgömma (kokos+vanilj+blåbär är en underbar kombination). Som topping blev det en fluffig jordnötskräm, lite mer blåbär, kokoschips och hampafrön.

Mumma!

Ingredienser:

  • 1/2 dl havregryn
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk coconutmanna (kokosolja går också bra)
  • 1/2 dl äggvita (eller 1 ägg)
  • 3 msk mjölk
  • 1/2 banan

Blanda ihop alla torra ingredienser. Stavmixa ihop coconutmanna, äggvita, mjölk och banan, blanda sedan ihop med de torra ingredienserna. Häll upp i en microsäker skål och micra på högsta effekt i 3-5 minuter (beroende på micro). Som topping gjorde jag en fluffig jordnötskräm.

Jordnötskräm: mixa ihop någon dl kvarg, en rejäl sked jordnötssmör, resten av bananen och vaniljpulver.

Trevlig tisdag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats