Hej kompisar! Ser ni bilden ovan? Jag gjorde nyligen en vegansk ugnspannkaka som blev så oväntat god. En pannkaka full av grönsaker, så vänta dig ingen klassisk ugnspannkaka precis. Men frågar du mig är den här varianten så mycket godare än den med bacon man fick i skolan som barn… Aldrig förstått mig på den faktiskt.
Jag fick receptet på pannkakssmeten av min kompis Sanna som är lika matintresserad som mig och gjorde en egen fyllning med morot, majs, linser och babyspenat. Yuuuuum!!!
En pannkaka fullproppad med bra grejer som ger näring till kroppen! Elsa åt med god aptit och det är så härligt att se hennes matglädje och nyfikenhet över allt som går att smaka på. Visst att hon älskar köttbullar och köttfärssås väldigt mycket, men vegetarisk och vegansk mat går faktiskt ner lika bra det!
Är rätt intressant hur barn fungerar, ibland har jag fått för mig att göra något annat till Elsa än det jag och Pelle äter, men det slutar ju alltid med att hon ska äta från mig och Pelle då, för hon vill ha det vi äter… Våra matvanor är helt enkelt hennes ♥
Nyfiken på receptet? Skrolla ↓
Vegansk ugnspannkaka
Ingredienser 4-5 personer
2 dl kikärtsmjöl
1 dl skrädmjöl (eller havremjöl)
1 dl majsmjöl
1 dl havregryn
4 msk otatismjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
6 dl havremjölk
2 msk kokosolja
3 dl röda linser
1 dl majs
4 rivna morötter
60 g hackad babyspenat
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser och vispa sedan ner i havremjölken. Tillsätt lite av oljan i smeten och använd sedan resten till att smörja ugnsplåten. Blanda ner linser, majs, morot och babyspenat i smeten och häll i formen. Grädde sedan pannkakan i ugnen i 15-20 minuter.
Servera med sallad och vips har du en ljuvlig växtbaserad middag framför dig full av näring och fina grejer till kroppen!
Kram / Emma.
Åh verkar gott!! Ska en använda 3 dl torra eller kokta linser?
Jag tog kokt linser 🙂
Vad spännande! Måste köpa kikärtsmjöl så jag kan testa ?
Vad kul, hoppas du gillar den 😀