Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Rabarberkräm sötad med dadlar

 

Vi har haft rabarber i överflöd hos oss och jag har såklart bakat massa paj de senaste veckorna. Mums! Men så en kväll fick jag för mig att koka en sats rabarberkräm till kvällsmat.

Och alltså hur gott är det inte med varm nykokt kräm och vispad grädde till det! Så gott att jag dog lite. Typ. Hehe!

Eftersom vi undviker socker till Elsa sötade jag krämen med dadlar och det blev väldigt bra. Elsa åt dock bara grädde och ratade krämen helt och hållet, fast det mest var för hennes skull jag gjorde den. Tack för den liksom! Jag får göra ett nytt försök nästa år och se om hon gillar den bättre då.

Men jag och Pelle gillade krämen iallafall. Älskar att kunna göra såna här godsaker av det vi har i trädgården ♥ Snart finns både hallon, vinbär och blåbär moget och då  blir det ännu mera godsaker! Wiiiieee, sommaren alltså!

Varsågoda, här får ni recept på en rabarberkräm med dadlar! Scrolla ner ♥

Rabarberkräm sötad med dadlar

500 g tunt skivad rabarber
20 färska urkärnade dadlar
7 dl vatten
1/2 tsk kardemumma

Mixa dadlar, kardemumma och vatten och häll i en stor kastrull. Tillsätt rabarber. Låt sedan koka i 15-20 minuter tills rabarbern är mjuk.

I vanliga fall reder man kräm med potatismjöl, men jag tyckte inte att det behövdes så jag struntade i det. Känn efter hur konsistensen känns, vill du kan du eventuellt blanda ut lite potatismjöl i vatten och reda krämen.

Servera med vispad grädde!

Äts som efterrätt, kvällsmat, fika, frukost eller mellis ♥

Glad torsdag på er!

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Såg ju fantastiskt gott ut, det måste jag testa 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *