Emma Barremyr

Rabarberkräm sötad med dadlar

 

Vi har haft rabarber i överflöd hos oss och jag har såklart bakat massa paj de senaste veckorna. Mums! Men så en kväll fick jag för mig att koka en sats rabarberkräm till kvällsmat.

Och alltså hur gott är det inte med varm nykokt kräm och vispad grädde till det! Så gott att jag dog lite. Typ. Hehe!

Eftersom vi undviker socker till Elsa sötade jag krämen med dadlar och det blev väldigt bra. Elsa åt dock bara grädde och ratade krämen helt och hållet, fast det mest var för hennes skull jag gjorde den. Tack för den liksom! Jag får göra ett nytt försök nästa år och se om hon gillar den bättre då.

Men jag och Pelle gillade krämen iallafall. Älskar att kunna göra såna här godsaker av det vi har i trädgården ♥ Snart finns både hallon, vinbär och blåbär moget och då  blir det ännu mera godsaker! Wiiiieee, sommaren alltså!

Varsågoda, här får ni recept på en rabarberkräm med dadlar! Scrolla ner ♥

Rabarberkräm sötad med dadlar

500 g tunt skivad rabarber
20 färska urkärnade dadlar
7 dl vatten
1/2 tsk kardemumma

Mixa dadlar, kardemumma och vatten och häll i en stor kastrull. Tillsätt rabarber. Låt sedan koka i 15-20 minuter tills rabarbern är mjuk.

I vanliga fall reder man kräm med potatismjöl, men jag tyckte inte att det behövdes så jag struntade i det. Känn efter hur konsistensen känns, vill du kan du eventuellt blanda ut lite potatismjöl i vatten och reda krämen.

Servera med vispad grädde!

Äts som efterrätt, kvällsmat, fika, frukost eller mellis ♥

Glad torsdag på er!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats