Vegetariska bollar är något av det godaste jag vet! Mandelbollarna med basilika och parmesan har länge varit en favorit som jag älskar att äta ihop med kokoskokt hirs, mums!!!
Nyligen gjorde jag en variant på dessa ljuvliga mandelbollar – resultatet blev spenatbollar med cashewnötter som serverades med en quinoasallad med fetaost och soltorkade tomater, såklart!
Bollarna är enkla att göra då det bara är att mixa ihop dem, rulla till bollar och sedan koka i vatten. Därefter steker jag på dem lite i en stekpanna för att ge dem en fit yta och lite färg. Och de går toppen att förbereda. Du kan förvara dem i kylskåpet, och när det är dags att äta är det bara att steka på dem, och de går även bra att frysa in!
Scrolla ner om du är sugen på recept!
Spenatbollar
Ingredienser
4 personer
2 dl cashewnötter
1 dl havregyn
1 dl majsströbröd
1 påse á 65 g babyspenat
1/2 kruka basilika
3 ägg
1 dl riven ost
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar
Kör nötter och havregryn i matberedaren tills det finfördelats. Släng i resten av ingredienserna och mixa tills du får en fin smet. Låt svälla en stund. Forma med blöta händer små bollar (de sväller när de kokar, så gör dem inte för stora) och lägg på en skärbräda. Koka under tiden upp vatten i en kastrull och koka sedan bollarna i åtta minuter. Låt dem rinna av väl och stek dem sedan i stekpanna i en klick smör så att de får lite fin färg och smak.
Quinoa- och fetaostsallad
4 portioner quinoa
1 påse medelhavsmix
1 röd paprika
1/2 gurka
8 coctailtomater
8 soltrokade tomater i olja
100 g fetaost
Hacka grönsakerna och blanda ihop med quinoa, medelhavsmix och fetaost.
Servera salladen med spenatbollarna och en nypa sesamfrön!
Kram / Emma.
Vad gott det låter! ska pröva!
Kul att höra, hoppas ni gillar 😀