emmabarremyr

Emma Barremyr

Kroppsscanningen – min favoritövning

I samarbete med Mindfulnesscenter.se

 

Äntligen är mindfulness-utmaningen igång!

I måndags började vi med en övning som innebar att vi bara skulle andas och slappna av. Jag gjorde övningen sittandes på en meditationskudde och kunde verkligen känna hur lugnet spred sig i kroppen. Igår var det dags för en kroppsscanning, och det är min absoluta favoritövning när det kommer till mindfulness.

Syftet med mindfulnessträningen är ju att lära sig att leva livet så vaket som möjligt ögonblick för ögonblick, och att träna kroppscanning är ett sätt för oss att bli mer medvetna om våra egna kroppar, våra känslor och förnimmelser. Det är också ett sätt att låta kroppen och knoppen vila i nuet, utan intryck från omvärlden. Det är verkligen skönt och avslappnande att bara vara i sig själv och lyssna till sin kropps signaler!

Kroppsscanningen är så skön att göra innan läggdags tycker jag. Syftet är ju inte att somna när man tränar mindfulness, men det är ändå ett väldigt bra och effektivt sömnpiller om du frågar mig. Det hjälper ju kroppen att slappna av, vilket såklart gynnar insomningen och även sömnen under natten.

Har ni hakat på utmaningen? Hur har det känts för er under de första dagarna? 

Även om ni inte hakar på den här utmaningen så finns möjligheten att köpa programmet och göra det vid ett senare tillfälle. I och med mitt samarbete med Mindfulnesscenter får ni ju ett fantastiskt bra pris på kuren. Den kostar i vanliga fall 225:-, men jag kan ge er kursen för bara 100:-. ETT PANGPRIS!

> klicka här för att komma till erbjudandet <

 

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats