Hej ♥
Igår åts det Raw ”linguine” med macadamiamozzarella och paprikasås till middag här hemma (ännu en rätt inspirerad från ”Pigg och gald med rawfood”). Och ja, både hon och han (han med en kycklingbit till) tycket att det var en rätt som borde höjas i skyn! Det är helt underbart vad krämigt och gott det är att göra sås på nötter. Tillsammans med rå grönsakspasta blir det både krämig och knaprigt på samma gång. Helt fantastiskt!
Fort går det också. Inget som ska kokas, stekas eller tillagas i ugnen. Det är bara att mixa ihop ingredienserna och servera!
Och vilken LYX det är med alla färgglada färger! Det är knappt så att jag vill äta upp maten som ligger så vackert på tallriken framför mig. Det är så fint att se på. Fast jag kan ju såklart inte hålla mig så länge ändå, när det ser så gott ut, färgglatt och inbjudande!
Nej, mums är vad det är!
Macadamiamozzarella:
- 2 dl macadamianötter
- 2 dl cashewnötter
- 2 tsk citronsaft
- 1 msk tamari
- 1/2 dl vatten
- 1/2 tsk havssalt
- 1/2 tsk peppar
Mixa alla ingredienser i en matberedare tills det får en krämig konsistens och tillsätt vid behov lite extra vatten.
Paprikasås:
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 1 dl pinjenötter
- 8 soltorkade tomater
- 1 msk citronsaft
- 1 msk tamari
- 3/4 dl vatten
Lägg alla ingredienser i mixer och mixa till en krämig sås. Tillsätt lite vatten i taget.
Linguine:
- 4 skalade morötter
- 4 skalade palsternackor
- 15 basilikablad
- 20 körsbärstomater
Skala grönsakerna med en potatisskalare och kasta skalet. Fortsätt sedan att skala strimlor av morötterna och palsternackorna. Vänd ner dem i en skål och blanda ner hackade tomater och basilikabladen. Blanda sedan ihop linguiningredienserna med macadamisamozzarellan och fördela på två fat. Jag valde sedan att hälla paprikasåsen ovanpå ”pastan” och dekorera med basilika.
Kram / Emma.
Detta ser otroligt gott ut så det blir nog min första raw- middag! Men måste fråga…vart kommer mozzarellan in i det hela? Kanske bara jag som är trög
Det tycker jag! Hoppas du kommer gilla den 🙂 Såklart är det ingen mozzarella i receptet, utan det bara kallas så då det blir en ”nötost” 🙂
Vi gjorde någonting liknande igår fast med sötpotatis”pasta”.
Helt raw blev dock inte måltiden då jag rostade paprikan i ugnen för mer smak, men det kan man göra hur man vill med. Fantastiskt gott blev det i alla fall med många fina smaker som kom fram. Tummen upp från både mig och Mr!
Kram