Hej vänner ♥
Söndagslunchen blev en ny variant pizza.
En laxpizza på kokosbotten med rödbets- och fetaosttopping!
Sjukt gott, färgglatt och mättande!
Ett litet halleluja moment, ni vet – när man hamnar i den där sköna mathimlen? 🙂
Kokosbotten:
4 ägg
1/4 dl turkisk yoghurt
1/4 dl kokosmjölk
1 msk fiberhusk
3/4 dl kokosmjöl
En nypa salt
Rödbetsröra:
3 små rödbetor
1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 kruka basilika
Örtsalt
Kör alla ingredienser i en mixer till en härlig gegga.
Tomatsås:
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl passerade tomater
1 msk pesto
Blanda ihop alla ingredienser.
Övrigt:
100 gram fetaost
Bladspenat
Pizzakrydda
Sätt ugnen på 200 grader. Elvispa äggen flufigt och blanda sedan i övriga ingredienser. Häll snabbt ut på en bakplåtspappersklädd plåt och kör in i ugnen i runt 10-15 minuter. Gör under tiden tomatsåsen, laxen (stek lax i smör, salt och peppar och hacka den i bitar) och rödbetsröran.
Ta ut pizzabotten när det fått lite färg. Smeta på tomatsås, lägg på spenat, lax och klicka ut rödbetsröran. Smula över fetaost och toppa med pizzakrydda. Grädda pizzan i ytterligare 10 minuter. Servera med en god sallad.
Receptet är precis lagom för 2 personer med en sallad till! Vi delade pizzan på hälften och även om det såg lite fjuttigt ut höll vi oss mätta länge både två. Alla tummar upp för det!
Kram / Emma
Åh, sådant moments älskar jag =)
Hej Emma. Tànkte bara saga att aubergine receptet jag kommenterade tidigare finns pa bloggen nu 😉 http://skippanudlarna.com/2013/05/13/gratinerad-aubergine-med-tomat-och-morotsfyllning/
Pizzan ser btw fantastisk ut, brukar gora ròdbetspizza med pesto istallet for tomatsas, det ar sa gott 🙂
Oj kommenterade för snabbt, såg att det var till 2 pers nu! Sorry 🙂
Hur många personer är detta recept beräknat till? 🙂 –
KRAm
rödbetor på pizza, vilket spännande recept. Tvivlar dock inte på att det smakade gott, lax + rödbetor är en riktigt bra kombination 🙂