Emma Barremyr

Laxpizza på kokosbotten

Hej vänner 
 
Söndagslunchen blev en ny variant pizza.
 
En laxpizza på kokosbotten med rödbets- och fetaosttopping!
 
Sjukt gott, färgglatt och mättande!
 
Ett litet halleluja moment, ni vet – när man hamnar i den där sköna mathimlen? 🙂
 
 
 
Kokosbotten:
4 ägg
1/4 dl turkisk yoghurt
1/4 dl kokosmjölk
1 msk fiberhusk
3/4 dl kokosmjöl
En nypa salt
 
Rödbetsröra:
3 små rödbetor
1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 kruka basilika
Örtsalt
 
Kör alla ingredienser i en mixer till en härlig gegga.
 
Tomatsås:
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl passerade tomater
1 msk pesto
 
Blanda ihop alla ingredienser.
 
Övrigt:
100 gram fetaost
Bladspenat
Pizzakrydda
 
Sätt ugnen på 200 grader. Elvispa äggen flufigt och blanda sedan i övriga ingredienser. Häll snabbt ut på en bakplåtspappersklädd plåt och kör in i ugnen i runt 10-15 minuter. Gör under tiden tomatsåsen, laxen (stek lax i smör, salt och peppar och hacka den i bitar) och rödbetsröran.
 
Ta ut pizzabotten när det fått lite färg. Smeta på tomatsås, lägg på spenat, lax och klicka ut rödbetsröran. Smula över fetaost och toppa med pizzakrydda. Grädda pizzan i ytterligare 10 minuter. Servera med en god sallad.
 
 
 
Receptet är precis lagom för 2 personer med en sallad till! Vi delade pizzan på hälften och även om det såg lite fjuttigt ut höll vi oss mätta länge både två. Alla tummar upp för det!
 
Kram / Emma
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ann-sofie

    rödbetor på pizza, vilket spännande recept. Tvivlar dock inte på att det smakade gott, lax + rödbetor är en riktigt bra kombination 🙂

    Svar:
    Ja, visst är det en bra kombo 🙂 Har tappat rödbetorna lite på sistone, men känner att jag ska äta lite mer av det nu – gärna tillsammans med lax 🙂
    Emma Barremyr
stats