Förra veckan skördade vi dillen som fullkomligt svämmade över i odlingslådorna här hemma. Vi rensade och hackade dillen och packade sedan in den i portionsförpackningar som vi frös in. Det blir perfekt att plocka fram i vinter och använda till såser och liknande!
När vi stod där och rensade blev jag spontant sugen på att göra en räkstuvning med massa dill. Ni vet när ett sug kommer flygande sådär plötsligt?! Ja jag ville ha räkstuving med desamma. Sagt och gjort. Pelle fick åka och köpa en påse räkor under tiden som jag kokade ihop en stuvning och lite pasta.
Åh, wips! Dagens middag stod serverad!
Pasta med räkstuvning
Ingredienser (4 personer):
- 4 portioner pasta
- 1 kg oskalade räkor
- 2 msk smör
- 3 msk mjöl (havremjöl för glutenfritt)
- 2 dl mjölk
- 3 dl grädde
- 1 dl hackad dill
- 1 msk fiskfond
- salt och peppar
- 1 dl riven parmesanost
Koka pasta enligt anvisning på paketet. Skala räkorna. Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ner mjölet. Häll på mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Tillsätt fiskfond och dill, smaka av med salt och peppar och tillsätt sedan räkorna.
Servera genast med en stor sallad och riven parmesanost!
Salladen som vi serverade till bestod av hemodlad spenat och romansallad, hemodlad gurka + majs och paprika från affären. Är ju så lyxigt (och gott!!!) att få äta hemodlat alltså!
Kram / Emma.
Det lät verkligen gott! Jag är inte så himla förtjust i dill, men tillsammans med räkor är det ju riktigt gott.