emmabarremyr

Emma Barremyr

Mensvärk efter förlossningen

God morgon ♥

Jag har inte fått tillbaka min mens efter att jag fött barn (och borde heller inte få på ett tag eftersom jag helammar fortfarande), men tre gånger under semestern har jag drabbats av en otroligt kraftig mensvärk som jag aldrig tidigare varit med om. Smärtan har liknat de första värkarna jag kände när förlossningen drog igång, fast utan vila, och varit så fruktansvärt!

Det har kommit plötslig på kvällstid och suttit i runt 6 timmar alla tre gånger. Inga värktabletter har hjälpt och jag har i stort sett fått krypa till sängen där jag blivit liggandes, knappt orkat röra mig, spytt av smärta och gråtit både en och två skvättar.

Jag har ingen aning om varför det blir såhär. Är det mensen som är på väg tillbaka? Kan man få tillbaka mensen även fast man helammar? Blir mensvärk och PMS värre efter att man fött barn? Har ni erfarenheter får ni gärna dela med er ♥

Jag hade problem med ganska svår PMS redan innan jag blev gravid (>>har skrivit mer om det här<<), men det här är temejtusan värre. Dagarna efter dessa “mensvärkattacker” har jag sedan känt mig nedstämd, gråtmild och så otroligt trött. Men det är såklart att det tar energi…

Fortsätter det såhär så ska jag såklart kolla upp det, för då kommer jag behöva hjälp! Men eftersom jag sökt för mina PMS-problem tidigare och aldrig fått någon riktig hjälp så drar jag mig för att göra det igen. Tills dess tänker jag att det kan vara skönt att få höra andras erfarenheter, och jag skulle vara så tacksam om ni som fött barn vill dela med er av hur det var för er när ni fick tillbaka mensen!

IMG_6109

Bilden har inget med inlägget att göra, men ger mig en sån härlig känsla i kroppen så jag tyckte ändå att den passade hit! Den är från när vi gick upp till Åreskutan förra sommaren, och vill ni kan ni läsa mer om den underbara vandringen i länken nedan. Tänk att det redan är ett helt år sedan vi var där uppe. Tiden går så fort!

>> Östra leden till Åreskutan!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. D

  Ja du kan få tillbaka mensen fast du helammar. Jag fick tilllbaka min typ 3 daga efter avslaget slutade med båda mina barn…yeeey..:/ jag har aldrig haft sådär jättehemsk mensvärk men den blev värre de första gångerna efter graviditeten. Nu ungefär 9-10 mån senare blev den som tidigare igen. Som någon skrev innan kan det säkert vara eftervärkar annars.
  Hoppas det blir bättre!! /D

 2. Veronica

  Usch aj!!! Kroppen… Detta mysterium :/ hoppas att det var sista gången du upplevde det där. Jag har inte upplevt såna smärtor, däremot hade jag för några veckor sen ont typ vid äggstockarna som mensvärk och tänkte att det kanske var mensvärk utan mens. Har inte haft det sen dess. Hade dock mycket kramper i övre magmusklerna fram till ungefär 8 veckor efter förlossningen, som inte var behagliga 🙁 Det är så svårt att veta vad smärtor och obehag är när man inte kan se det liksom. Det är klart att det har hänt jättemkt på insidan som håller på att försöka hitta tillbaka. Hoppas det blir bra nu! Sök hjälp annars 🙂 Själv ska jag ta mig i kragen och söka för div besvär. Det är synd att man drar sig för att söka med rädsla att inte bli tagen på allvar eller att de ju ändå inte kan hjälpa en… Vi kvinnor får peppa varandra! <3

  1. Emma

   Ja det är ett rejält mysterium alltså! Tack för att du delar med dig, bra att du tar tag i och söker för besvären. Jag ska ta och ringa jag också om det händer igen, men jag håller tummarna för att det inte gör det. Mensen får gärna hålla sig borta ett tag till, hehe 🙂 Kram <3

 3. Yvonne

  Låter inte kul! Men visst kan man få tillbaka mensen även om man ammar fullt. Mellan mitt första och andra barn fick jag värsta mensvärken ever, trots att jag aldrig haft mensvärk tidigare. Det var så jag höll på att svimma av smärta. Men det var några gånger och sedan blev det som vanligt igen. Har även fått två barn efter dessa båda och då har det inte varit så. Jag har inte heller fått tillbaka min mens innan jag slutat amma, alltså inte förrän jag inte ammade alls längre. Men du kanske ändå ska kolla upp detta, om det fortsätter (vilket vi får hoppas att det inte gör!)
  Kram på dig och tack för en jättefin blogg!

  1. Emma

   Tusen tack för att du delar med dig! Jag ska absolut kolla upp det om det händer igen! Kram och tack för peppen <3

stats