Hej vänner ♥
Våran tisdagsmiddag (ja det blev tisdag istället eftersom jag mådde så dåligt på måndag) blev ett nytt påhitt och resulterade i smarriga kycklingbiffar som serverades med ett fluffigt mos och en sås med curry och mango.
Så himla gott!
Och ett tips – det är himla bra vardagsmat som går att förbereda på morgonen om middagen behöver serveras snabbt när du kommer hem. Jag förbereder ofta maten tidigare under dagen och rekommenderar det varmt om kvällarna är stressiga med aktiviteter, om du ofta kommer hem med hungriga barn eller liknande!
Potatisen kan skalas, tärnas och läggas i en kastrull med kallt vatten, och är då redo att bara kokas och mosas ihop. Smeten till kycklingbiffarna kan blandas ihop och stå i kylen under dagen och likaså såsen. Det enda du behöver göra när du kommer hem är att koka och mosa potatisen, samt steka biffarna och sedan är middagen serverad.
Snabbt och enkelt alltså!
Kycklingbiffar och currysås med mango
4 personer
Kycklingbiffar:
- 500 g kycklingfärs
- 1 ägg
- 1/2 dl vatten
- 2 msk majsströbröd
- 1 msk kycklingfond
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienser, forma till biffar och stek i kokosolja eller smör.
Currysås med mango:
- 2 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
- 1/2 dl majonäs
- 1/2 msk curry
- 1 tsk chiliketchup (eller chilisås)
- 1/2 mogen mango hackad i små bitar
- Salt och peppar efter smak
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingbiffarna med ett gott mos, grönsaker och currysåsen!
>> Klicka här för recept på ett gott mos!
Snabblagad och väldigt god vardagsmat helt enkelt!
Hoppas ni gillar ♥
Kram / Emma.
Ska testa de biffarna med quornfärs så passar de mig som är vegetarian 🙂
Mos asså…sååå gott!!!
Ja perfekt ju! Smakar ju lite som kyckling 🙂 Och jag håller med – mos är sååå gott! Hoppas det smakar 🙂