Inlägget presenteras i samarbete med Helhetshälsa.
God morgon vänner ♥
Standnyponpulver och Supergreens är två näringspulver som jag boostar gravidkroppen med nu i förkylningstider, och idag skulle jag vilja lyfta dessa pulver lite extra här i bloggen.
I samarbete med Helhetshälsa har jag tagit fram ett smarrigt recept på nyponsoppa med mandelbiskvier och kokosgrädde – ett perfekt näringsfullt mellanmål för kalla vinterdagar!
Häng på så ska jag berätta mer!
Helhetshälsa Supergreens innehåller typ alla nyttigheter en kan tänka sig i form av örter, gräs, groddar och mjölksyrabakterier. Sammanlagt finns 37 ingredienser från naturens rika skafferi, så detta är verkligen en riktig näringsbomb! Smaken är mild och det passar därför utmärkt att blanda pulvret i smoothie eller juice för en extra näringsboost.
>> Klicka här för att komma till en grön smoothiebowl med Supergreens!
Helhetshälsas strandnypon framställs av solmogna nypon som odlas ekologiskt i leverantörernas egna plantager. Alla nyponbuskar kommer från en utvald planta Rosa canina och odlas i vulkanisk jord i södra Chile. Det speciella klimatet med soliga dagar och svala nätter ger optimala förutsättningar för välsmakande och C-vitaminrika nypon. Pulvret framställs av hela nyponen, inklusive kärnorna men frukthåret har tagits bort för att säkerställa högsta kvalitet.
Det som gör Helhetshälsas nypolpulver från strandnypon så speciellt jämfört med det vanliga nyponpulvret från affären är innehållet av galaktolipiderna. Galaktolipiderna påverkar uppbyggnaden av brosk och kollagen, bra för lederna och för hudens uppbyggnad.
Nypon är därför extra bra att äta under graviditeten! Det förstärker lederna vid foglossning och förebygger hudbristningar. Dessutom innehåller nypon massa c-vitamin som kan vara bra att boosta med såhär i förkylningstider!
Nyponsoppa med mandelbiskvier och kokosgrädde
Nyponsoppa (2 personer):
- 4 dl vatten
- 2 msk strandnyponpulver
- 1 msk potatismjöl
- 1 krm vaniljpulver
- 2 msk kokossocker
- 1 liten nypa salt
Häll vattnet i en kastrull. Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa sedan ner i det kalla vattnet. Koka upp under omrörning och servera sedan varm eller kall.
Mandelbiskvier:
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk kokossocker
- 1 äggvita
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop mandelmjöl, äggvita och kokossocker i en skål. Spritsa eller klicka sedan ut så toppar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen i 5-10 minuter (beroende på hur stora du gjort dem). Håll koll så att de inte bränns.
Servera nyponsoppan med vispad kokosgrädde och mandelbiskvier.
Ååååh, vilka barndomsminnen den här skålen gav mig ♥
I samarbete med Helhetshälsa.
Kram / Emma
Vad gott! Jag dricker ofta nyponsoppa när jag vill boosta lite extra. Bra recept på mandelbeskvier och himla bra tips att ha kokosgrädde i 🙂 Mums!
Ja det är både gott och stärkande 😀 Extra gott med kokosgrädde och egna mandelbiskvier 🙂 Testa!!