Emma Barremyr

Gravid vecka 24

God morgon vänner ♥

Vi startar tisdagen med veckans uppdatering om graviditeten!

Tänk att vi gick in i vecka 24 igår! Det känns verkligen helt fantastiskt! Nu är det faktiskt MINDRE än fyra månader kvar till BF, och jag undrar vart tiden tar vägen egentligen? Det går så fort!!!

Våran lilla bebis växer så det knakar för varje vecka som går. Enligt gravidappen är hon nu 28 cm och väger runt 665 gram vid veckans slut. Hon är väldigt aktiv dygnet runt, sparkar långt upp ovanför naveln och gör kullerbyttor så att det känns som om hela min mage vänder sig ut och in. Ibland blir någon del av magen stenhård när hon pressar ut rumpan eller en fot, och jag känner väldigt stark anknytning under dessa stunder, även om det också är en väldigt konstig känsla när det rör sig så mycket i magen. Vänjer man sig någonsin undrar jag?

Magmusklerna har börjat dela på sig och det är ingen jätteskön känsla precis. Dessutom har det börjat sträcka i huden på magen vilket gör att det kliar väldigt mycket. I övrigt mår jag ungefär som jag gjort de senaste veckorna, och kämpar på så gott det går. Jag är konstant trött, sover dåligt (både på grund av magproblemen och nästappan) och är ofta illamående, men försöker äta regelbundet och så näringsrikt det går för att få i mig den energi jag och bebis behöver. Foglossningen har blivit lite värre senaste veckan, det värker i längdryggen och höfterna, skär som knivar mellan benen och svanskotan känns som ett stort jäkla blåmärke, vissa dagar kan jag knappt sitta ner på grund av smärtan. Andra dagar känner jag nästan inget allt, och de dagarna försöker jag njuta och vara lite extra tacksam!

Tankar om förlossningen har börjat dyka upp! Jag ska faktiskt FÖDA ett barn och det är något som tidigare känts så otroligt långt bort, men som nu kommer över mig flera gånger om dagen. Jag ser fram emot det med skräckblandad förtjusning och känner ett starkt behov av att börja förbereda mig mentalt nu. Jag har därför börjat lyssna på flera förlossningspoddar om dagen, och i helgen kikade jag och Pelle på Babygruppens förlossningsförberedande webbkurs. Framöver ska vi även börja på en föräldrakurs och gå en förlossningsförberedande kurs med yoga & massage är planen.

På kvällarna smörjer Pelle alltid in magen med olja, och har även börjat sjunga för henne samtidigt. Jag älskar den stunden! Vi har valt två olika låtar och sjunger dem varje kväll. Hon hör ju oss båda två nu och kommer känna igen både våra röster och låtarna när hon är utanför magen, och tanken är att de ska göra henne lugn och trygg. Vet inte hur väl sånt funkar, men det är en väldigt fin stund eftersom hon alltid börjar röra på sig väldigt mycket när Pelle sjunger för henne. Det känns lite som att hon lär känna sin pappa, och ibland kan jag inte hålla tillbaka tårarna dessa stunder för att jag blir så otroligt rörd ♥

gravid-vecka-24

Magen vecka 24 (23+0)

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats