Emma Barremyr

Vegan sallad med basilika och citrondressing + frötopping

IMG_4754

Hej vänner ♥

Jag älskar och är fullkomligt tokig i matiga sallader!

Speciellt såhär års, under varma sommardagar så är det väldigt gott med kall mat till lunch. Sallad är dessutom perfekt picknickmat att ta med till stranden eller på andra utflykter.

Mitt senaste mästerverk till salladsfamiljen blev en vegan sallad gjord på bland annat kikärtspasta, jordgubbar, spenat, gurka, avokado, tomat samt en basilika- och citrondressing. Hela härligheten toppades sedan med massa russin och frön som jag torrostat i en panna med lite salt.

Näringsrikt, mättande och så himla gott!

Åh, sallad alltså – långt ifrån smaklöst och tråkigt 

IMG_4751

Ingredienser (4 personer):

  • 1 förpackning kikärtspasta á 300 gram
  • 1 avokado
  • 65 gram babyspenat
  • 1/2 gurka
  • 10 babyplommontomater
  • 1 paprika
  • 10 jordgubbar
  • 1 näve russin
  • 1 näve solros- och pumpakärnor
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl sojayoghurt
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • Zest + saft från 1 citron
  • Salt och peppar

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Hacka under tiden grönsakerna i små bitar och lägg i en stor salladsskål. Rosta frön i en torr panna tills de får lite färg och smaksätt med salt. Mixa basilika, sojayoghurt, olivolja, honung och citron till en dressing. Smaksätt med salt och peppar.

Häll av pastavattnet och skölj pastan i kallt vatten. Blanda ner pastan och dressingen med grönsakerna och rör runt ordentligt. Avsluta med att toppa salladen med frön och russin.

Ät som den är eller med en god brödbit!

IMG_4756

 

Fler tips på goda salladsrecept:

>> Sallad till grillat

>> Sommarsallad med jordgubb och chevre

>> Krämig quinoasallad med halloumi och salta mandlar

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Ja den blandningen var inte dum! Hoppas det blev gott 🙂 Raw fetaost lät spännande, det måste jag kolla närmare på! Kram

stats