Emma Barremyr

Underbara trädgårdspyssel

Hej vänner ♥

Det är verkligen sååå rogivande att få vara ute i trädgården och pyssla! 

Jag vet att det kanske låter löjligt, men jag MYSER verkligen av att få strosa runt och pilla på växter, rensa lite ogräs, vattna och bara få vara med det som är i naturen, i vår lilla trädgård. Och sen är det så otroligt roligt att få se våra egna ekologiska grönsaker växa upp. På två veckor har det hänt lite grann, och i ena odlingslådan har morötter, ruccola, spenat, ärtor, dill och basilika börjat växa upp så smått.

Iiiiiiih, alltså lyckan i det ♥

IMG_4767IMG_4777IMG_4774

Jordgubbsplantorna växer även de så det knakar och jag längtar verkligen tills vi kan käka våra egna jordgubbar från trädgården! Som jag berättat tidigare så råkade vi ju köpa ananasjordgubbar (som tur var fick vi fatt i några vanliga plantor också), och det ska bli superspännande att få smaka dem.

Tänk er jordgubbar som smakar ananas!?

Konstigt, men det kan nog bli gott! Det tycker iallafall jag som ÄLSKAR både ananas och jordgubbar!

IMG_4769IMG_4770

I skogskanten upptäckte jag häromdagen att vi hade massa gräslök också! Eftersom det är första sommaren i huset är det jättespännande att få se vad som kommer fram. En och annan jordgubbsplanta har också kommit upp i skogskanten och likaså ett gäng rabarber!

Åh, rabarber!!! Älskar det och ser fram emot att få koka både kräm och baka paj på det framöver! Mmmmmhh!

IMG_4782IMG_4783

När vi var hos morfar förra helgen skickade han med mig ett gäng plantor i en plastkruka. Jag har ingen aning om vad det är för något och det visste inte morfar heller. Haha! Jag ska ta och plantera dem här i dagarna framöver så får vi se vad det blir av det!

Spännande va?

IMG_4791

Och våra ÄLSKADE tulpaner som vi har i lådorna på framsidan! Alltså, hur FINA är de inte?! Jag blir lika lycklig varje gång jag ser dem och är så glad att rådjuren inte ätit upp dem. Tjohoo!

De har blommat några veckor nu och tyvärr sjunger de nog på sin sista vers den här veckan. Så nu funderar vi på vad vi ska göra för kul med dessa lådor?! Det blir ett projekt för kommande helg!

IMG_4798 IMG_4792

 

Ibland tänker jag att det hade varit så roligt att få jobba med växter på något sätt! Inom mig bor en dröm om att få ägna mer tid till just natur och växter och i framtiden ser jag mig själv i en stor trädgård som jag kan ägna många timmar åt ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Ja gud va underbart och rogivande det är 🙂 Önskar jag hade en större trädgård med lite mer att göra faktiskt 🙂 Verkligen jättekul när det börjar komma upp grönsaker i lådorna nu 😀

stats