Emma Barremyr

Green Week hos Addnature

Everydaystories partner promotion

Hej kompisar ♥

Den här veckan är det Green Week hos Addnature, och i samarbete med dem vill jag presentera den här kampanjen lite närmare för er!

Syftet med kampanjen är att lyfta miljömedvetenheten vid konsumtion, och jag tycker det är ett himla fint initiativ! Vi behöver, även när det kommer till val av kläder och utrustning tänka på vad vi handlar, och på vilket sätt det påverkar miljön.

Miljö bland konfektion är dock omtalat eftersom det i princip inte finns några klimatneutrala alternativ. Det är tyvärr alltid någon process som inte går att göra ekologisk. Inte minst att skeppa prylarna från Kina till Europa påverkar vår miljö. Dock kan en göra ett val när en väljer att konsumera, att jag tänker att vi iallafall kan försöka välja de plagg med någon typ av miljöcertifiering eller ett varumärke som försöker att gå åt rätt håll. Ellerhur?

Addnature nu vill uppmärksamma miljömedvetenheten kring konsumtion och ger dessutom 25% extra rabatt på några av dess miljövänligaste märken!

160424_landingpage

Två företag som jobbar hårt med hårda miljömål med långsiktigt tänk är två av mina favoritmärken när det kommer till vandrings- och friluftsutrustning – Houdini och Haglöfs. Jag kan varmt tipsa alla er som är ute på jakt efter vandringsutrustning inför sommaren om deras produkter. De levererar hållbara kläder med hög funktion, och just nu hittar ni alltså flera av deras plagg och utrustning med 25% extra i rabatt hos Addnature.

Houdini strävar efter att ligga i framkant i så väl funktion som design, och inte minst miljövänlighet. En stor del av produktionen sker därför med återvunna och förnyelsebara material, och en ännu större del av sortimentet går att återvinna eller kan brytas ned på ett naturligt sätt. Houdini har en väl utarbetad filosofi för att arbeta på ett ansvarsfullt sätt och bevakar utvecklingen noga för att kunna göra informerade inriktningar. De arbetar även med återvinning just för att hushålla med jordens resurser. De köper också endast tyg från leverantörer som de känner väl till och som i sin tur är engagerade i frågor gällande miljö och hållbarhet.

Min älskade houdinifleecetröja fick jag i födelsedagspresent av Pelle förra året, och det finns nog ingen tröja jag använt så mycket som jag använder den. Kan nog säga att den används nästan varje dag, hehe. Den funkar ALLTID! Under vandringar, vid skidåkning, i gymmet, i trädgården eller när jag bara vill krypa in i en mysig och varm tröja – som dessutom är skitsnygg!

Ett tips – här finns den i en snygg orange färg till nästan halva priset just nu!

Min rosa variant finns här!

IMG_8396

Haglöfs är ett av de ledande företagen som tillverkar friluftskläder och outdoor utrustning och deras produkter är speciellt framtagna för de unika förhållanden som råder i naturen, framförallt i Skandinavien. Mycket av min vandringsutrustning kommer från dem, bland annat ryggsäckar, regnkläder, sovsäck, men också skidkläder! Jag gillar deras grjer och är glad över att de också tar ett ansvar för miljön.

Höglöfs miljöfokus:

  • Alla produkter som är uppmärkta med Take Care-symbol innebär ett bättre miljöval.
  • Alla produkter från 2016 och framåt ska ha en Take Care-symbol.
  • Strävar efter flourkarbinfri vattenavvisande produkter tillsammans med Borås Högskola och OrganoClick.

IMG_7945IMG_0036-2

 

Klicka här för att komma vidare till kampanjen!

 

Inlägget presenteras i samarbete med Addnature, men alla tankar och åsikter är mina egna!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats