Emma Barremyr

Min lista om tid

Hej vänner ♥

En lista om tid. Den listan har florerat runt hos flera bloggare senaste tiden och jag har läst den hos blanda annat både Mari, Anna och Karin. Jag blev jätttesugen att haka på själv, så här kommer min lista om tid!

 

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Morgonen alla dagar, men speciellt långa helgmorgnar när frukostbordet är uppdukat och jag har min andra häft vid sidan av som sällskap ♥

Vilken är den bästa veckodagen?

FREDAG såklart! Det har ni nog inte missat att jag tycker 🙂 Det är något magiskt med fredagar och känslan som infinner sig i mig då. Eftersom jag ända fram till december 2014 jobbade mycket helg har det blivit något magiskt med just fredag och vetskapen om helgens ledighet jag har framför mig. En fantastisk känsla och jag fylls alltid med tacksamhet över att få vara ledig helgerna numera!

IMG_2858

När går tiden som snabbast?

Helt ärligt så är det när jag jobbar. Dagarna går i rasande fart och tiden bara swichar förbi. Antar att det är ett tecken på att det jag gör är kul!

När går tiden som långsammast?

När jag mediterar. Det är som att tiden stannar lite, och det är väl bra antar jag! Skönt att kunna stanna upp lite och hitta ett andrum!

Hur länge tar det för dig att sminka dig?

Jag tycker det är så otroligt tråkigt att sminka mig även om jag gör det ganska fort! Tar kanske runt 5-10 minuter när jag gör mig iordning, och då brukar jag hinna fixa håret på den tiden också. Lite foundation, puder, rouge, ögonbryn och mascara är vad jag har till vardags vintertid. Sommartid enbart lite mascara och ögonbryn (då går det ännu snabbare, hehe).

IMG_2354

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett från denna?

Hm, ingen aning! Kanske 1800-talet?! Skulle vara så häftigt att få uppleva den tiden och hur det var!

Äter du fort eller sakta?

Inte jättefort, men inte jättesakta heller. Har jag sällskap brukar det gå långsammare eftersom jag pratar rätt mycket, men äter jag ensam äter jag snabbare. Försöker hela tiden jobba med att äta långsamt och medvetet och är i samband med mindfulnesskursen som jag går nu extra uppmärksam kring detta!

Vad gillar du mest att lägga ner tid på?

Att vara med familj och vänner, att skratta, träna, laga mat, vara utomhus och njuta av naturen. Älskar också att få jobba med det jag gör!

IMG_0759

Vad gillar du minst att lägga ner tid på?

Jag vet faktiskt inte? Upplever inte att jag har något i mitt liv som jag inte vill lägga tid på just nu. Kanske handlar det om hur jag ser på saker och ting, jag vet inte?

När brukar du gå upp respektive lägga dig på vardagar?

Jag brukar gå upp runt 6 på morgonen och lägger mig runt 9 på kvällen.

Ditt längsta förhållande?

Med Pelle. Vi firar 6 underbara år i sommar ♥

DSC_4873 - Kopia

Foto: Caroline Dahlén

Vad är den längsta perioden du varit singel?

Haha, kul fråga! Jag föddes killtokig och killar har varit ett stort intresse under hela min uppväxt. Jag var redan förälskad i mammas kusin Anton när jag var två år typ. Även om jag inte hade något direkt förhållande hann jag sedan förälska mig i ytterligare tre killar innan jag började skolan vid sex års ålder. Då fick jag min första pojkvän som jag sedan var tillsammans med i fyra år. Sedan hade jag ett kortare förhållande i mellanstadiet och var sedan singel när jag började sjuan. Hade pojkvän i åttan och nian, men blev singel första året på gymnasiet och var sedan singel ett par år. Om man bortser från mina första år så är detta nog den längsta tiden jag varit singel. Efter gymnasiet hade jag två kortare förhållanden som inte funkade och sedan hittade jag min prins ♥ Alltså jag låter ju helt knäpp när jag skriver om det och min gamla killtokighet är något vi brukar skratta åt och skoja lite om nu för tiden. Dock har jag insett såhär i efterhand att jag nog var mer kär i kärleken än själva killarna fram tills jag hittade den rätte! Nu är jag inte speciellt killtokig, utan bara tokig i min Pelle 🙂

Vad skulle du gärna haft mer tid till? 

Det finns mycket jag skulle vilja ha mer tid till. Några exempel är att träffa vänner och familj oftare, resa mer, läsa böcker, göra långa vandringar, baka och pyssla i trädgården!

IMG_2351

Vad gjorde du för tre timmar sedan?

Åt frukost med en kompis. Precis en sån sak som jag skulle vilja ha mer tid att göra oftare, men som jag ändå försöker unna mig så ofta jag kan. Att starta dagen tillsammans med en kär vän och frukost är så fantastiskt härligt och energigivande ♥

Vad gör du om tre timmar?

Sitter hemma vid skrivbordet och jobbar framför datorn. Dricker förmodligen en smoothie till mellanmål eftersom det då börjar bli dags för påfyllning igen, hihi!

Var ser du dig själv om tio år?

Tycker den här frågan är så jäkla svår. Samtidigt som jag älskar att drömma om framtiden vill jag inte tänka för mycket på den, utan vara här och nu. Framtiden kommer ju ändå tänker jag. Jag kan tycka att det här med att sätta upp mål i livet är bra, men jag tycker inte att det är bra när det styr oss alldeles för mycket. Om tio år hoppas jag att jag har en egen familj, att jag fortfarande gör sånt som jag mår bra av och som ger livet en mening för mig. Inget märkvärdigt kanske, men det viktigaste för mig är att få må bra och njuta av livet här och nu ♥

IMG_1768

 

Vad är dina tankar om tid?

Sno gärna listan och kommentera med en länk så jag kan kika in på din blogg och läsa!

 

Kram/ Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ester

    Jätterolig lista! Jag använde mig också av den! Kolla gärna in bloggen om du har lust och tid ♥ http://www.devote.se/UrMinBokhylla

    Förresten så älskar jag din blogg! Så glad och alltid så positiv! Man blir verkligen pigg av att läsa den! Har följt den länge nu och kommer nog aldrig få nog 😛

stats