Hej vänner ♥
Jag har aldrig tidigare gjort varken stuvad morot eller stuvad potatis. Men så kom jag över ett recept hos Ica och blev himla sugen på att testa! Det lät ju bara så magiskt gott, bara hör – DILLSTUVAD POTATIS OCH MOROT!!!!
Mmmm, jag kan lova att det var lika gott som det lät ♥
Till den dillstuvade moroten och potatisen serverade jag ugnsstekt lax och en alldeles underbar sallad!
Det var lyxig måndagsmat minsann!
Ingredienser (4 personer):
4 laxfiléer
4 stora morötter
12 små potatisar
2 dl mjölk
2 dl smetana
4 tsk majsstärkelse
35 gram dill
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela morötter och potatis i mindre bitar och koka dem sedan var för sig i varsin kastrull med saltat vatten. Låt rotfrukterna rinna av. Sätt in laxen i ugnen i ca 12-15 minuter. Gör under tiden stuvningen genom att blanda mjölk och smetana i en kastrull, vispa ner majsstärkelsen. Låt koka 3 minuter under omrörning. Krydda med salt och peppar, lägg ner potatis, morötter och dill. Blanda runt och servera sedan tillsammans med lax och en god sallad!
Jag älskar att piffa till min sallad med lite frön, kokos och russin ♥
Vi lagade dubbelt upp och fick riktigt smarriga matlådor till dagen därpå!
Mycket mättande och gott kan jag lova!
Hoppas det smakar hos er också ♥
Kram / Emma.
Det ser supergott ut! 🙂
Varför använder du smetana? Blir det en bättre stuvning då än när man gör en ”vanlig” stuvning?
Den innehåller sjukt mycket kalorier i alla fall! 🙂 Så är lite nyfiken. Om det är ett sådant substitut som är mycket bättre att äta, trots att det innehåller så mycket mer kalorier.
/Amanda
Jag följde ett recept från Ica (som jag länkat till i inlägget), och i det skulle det vara smetana, så jag tog smetana. Visst är det mycket kalorier, men det var också väldigt mättande och gott 🙂
Så gott de ser ut, älskar lax! 🙂
Jag älskar också lax och det här var ett gott alternativ till tillbehör 🙂