God morgon vänner ♥
Som vanligt så har jag snöat in på en frukost som numera intas i stort sett varje dag! Det är roligt att se hur det har förändras under året som gått, och hur en gammal favorit helt plötligt kan byts ut till en ny.
I vintras åt jag nästan inget annat än smörgås till frukost. Smörgås med avokado, ägg eller ost, och jag hade svårt att tänka mig att jag någonsin skulle vilja äta något annat.
Men så helt plötsligt gjorde jag ugnsbakad gröt en morgon och ganska snabbt glömdes smörgåsarna bort. I m å n a d e r lagade jag varje morgon ugnsbakad gröt i olika former och kunde då inte tänka mig något annat än just den ugnsbakad gröten till frukost.
Under sommaren har jag gått över till att äta mugcake. Favoriten just nu är en simpel banan- och jordnötsmagcake som toppas med massa riven kokos. Den ska svalna efter att ha varit i micron och sen delar jag den i mindre bitar och äter den med händerna tillsammans med en kopp kaffe och inget mer. Så vill jag ha det just nu, och jag kan inte tänka mig något godare än just den här mugcaken.
Vi får se hur länge det håller i sig den här gången!
Ingredienser:
- 1 mogen mosad banan
- 1 rejäl msk jordnötssmör
- 1 dl havregryn
- 1 ägg
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 msk kokosflingor
Blanda ihop alla ingredienser utom kokos. Smörj en microsäker portionsform med kokosolja och häll upp smeten. Toppa med kokos och stoppa sedan in i micron på full effekt i 3-4 minuter beroende på hur effektiv din micro är. Kakan ska vara fast i formen!
Låt svalna, ät och NJUUUT!
Denna goda mugcake är perfekt att ta med som ”frukost-on-the-go” och funkar även utmärkt som mellanmål under dagen!
Några andra frukostfavoriter:
- Mina bästa mugcakesrecept!
- Mina bästa grötrecept!
- En underbar smörgåsfrukost!
- Favoritrecept på scones!
Hur fungerar ni? Äter ni alltid samma frukost eller varierar ni?
Kram / Emma.
Typ samma standardfrukost, men på helgen blir det scones eller bröd från bageriet 🙂
Smarrigt 🙂
Jag hamnar också i perioder då jag alltid kör samma frukostfavorit. Just nu är det havregrynsgröt med jordnötssmör och nyplockade blåbär + fröknäcke med avokado, kokt ägg och örtsalt.
Jag har faktiskt fortfarande inte provat på mugcake, men känner att jag måste ge den här ett försök!! 🙂
Så mycket gott 😀 Ja lova att ge den ett försök – så himla god 😀
Fram tills sommaren började varierade jag men nu kör jag på kefir toppat med müsli, sylt och keso. Blir sååå sugen på mjölkprodukter när det är varmt, vilket jag aldrig annars blir.
Jag håller med om att det är gott med möjlkprodukter när det är varmt 🙂 Svalkande och gott!
Men JA, exakt sån är jag med! Jag åt stekt ägg och kiwi i veckor men helt plötsligt var det stopp. Nu är det 1 dl kokosgrädde med 1 msk rå kakao i, chokladkräm alltså i vilken jag skivar en banan, öser på kanel och toppar med kokoschips. Och en kopp varm hemkokt buljong och en probiotikakapsel för min IBS. Alltså mm, det är som att äta efterrätt varje morgon och jag längtar varje kväll! 🙂 Hur nu frukost kan betyda så mycket haha… Antagligen är det hela grejen, jag har internetfri tid och ser till att ha 30 min för frukost och en bra bok innan dagen drar igång! Kram!!
Haha, så härligt! Låter som en underbar frukostrutin! Fortsätt njut och ha en trevlig helg 🙂
Hej Emma! Tack för en sådan fin och välskriven blogg!! Kikar in varje dag och inspireras av dig och din approach till hälsa! Keep up the good work! / Louise
Åh vad glad du gör mig! Stor kram och hoppas du får en fin helg <3