God morgon ♥
Att äta gröt är både billigt, enkelt, nyttigt – och framförallt GOTT. Det finns mängder av gryn och flingor i olika varianter och vi kan därför variera oss i en oändlighet. Genom att variera toppingen på gröten kan du också få fram nya och spännande smaker och en variation i grötmåltiderna. Jag vill slå ett slag för grötens byggstenar för hälsan och uppmana alla att äta gröt lite oftare!
Gryn och flingor – innehåller fibrer och ger dig massor av energi.
Mjölken på gröten – ger dig mineralämne, vitaminer och proteiner.
Nötter och frön – bidrar med nyttiga fetter, vitaminer och mineraler.
Färska eller torkade frukter och bär – gör att du får i dig en mängd antioxidanter och vitaminer.
Kanel, kardemumma, ingefära, honung, jordnötssmör, kokos, kakao – använd din fantasi och du kommer att få uppleva många spännande smaker!
Äter du gröt till frukost? Vad är då din favorit?
Här är mina tre favoriter just nu:
Jordnötsgröt
Recept på jordnötsgröt hittar du här.
Molinogröt
Recept på molinogröt hittar du här.
Kakaogröt
Recept på kakaogröt hittar du här.
Ser jättegott ut! 🙂
sv: jamen precis, den får stå i kylen över natten 🙂
gröten är det bästa.. det jag ser framemot de första jag gör när jag vaknar 🙂
Min favorit är fiberberikad havregrynsgröt med linfrö, paranöt, blåbär,keso banan och kanel.
En annan favorit är stekta grötplättar med hallon och keso =D