Hej världens bästa bloggläsare ♥
Vet ni?
Jag fullkomligt älskar att få planera veckans matsedel! Det är nörderi på hög nivå, men mat är ju ett av mina största intressen så det är väl kanske inte så konstigt? 🙂 Oftast så sitter jag i frukostsoffan under helgen och njuter av det sista i kaffekoppen under tiden jag jag sitter och planerar kommande veckas mat i lugn och ro. Det är så mysigt!
Att äta är något av det bästa jag vet, och det finns så mycket gott att oftast har jag lite beslutsångest för vad jag ska välja. Jag snöar ju ganska lätt in på saker och ting, men tycker det är viktigt med variation och därför brukar jag kika lite på tidigare veckors matsedlar för att det inte ska bli samma saker hela tiden!
Pelle brukar sitta bredvid, men inte vara värst deltagande, men det gör inte så mycket (jag bestämmer gärna, hehe), men uppskattar att vi sedan hjälps åt att storhandla för veckan, vilket oftast sker under någon dag på helgen!
Här har jag skrivit ett inlägg om hur jag tänker kring planeringen för att få till en fin variation!
Och såhär ser matplaneringen ut hos oss vecka 24!
Måndag: Hemgjord pasta med carbonarasås
Tisdag: Jag är i Stockholm och Pelle äter hos sina föräldrar
Onsdag: Ugnsstekt lax med morotspuré
Torsdag: Tomatkokt ris med halloumi
Fredag: Räkfrossa med hembakata tunnbröd och en god sallad
Lördag: Köttfärspizza
Söndag: Saffranspasta med ugnskyckling
Är så nyfiken!
Kan ni inte berätta vad ni planerar för mat i veckan? 😀
Kram / Emma.
Att göra matsedeln för veckan är för mig bland det roligaste jag vet då jag får möjlighet att skapa i köket och där finns inga gränser! Jag förbereder mig genom att kolla kokböcker, läser bloggar, bland andra din som har så fina bilder och inspirerande recept. Jag utgår också från att matveckan ska vara varierat, innehålla fisk, kyckling, kött och en dag vegetariskt. Sedan lagar jag 2 rätter av varje så att jag har både lunch och middag till en hel vecka och varierar efter vad jag känner för att äta.
Veckans matsedel ser ut så här:
Måndag: pulled kyckling tacos, egengjorda tortillabröd, guacamole, sallad.
Tisdag: raw zuchinilasagne med cashewpesto
Onsdag: Asiatiska laxbiffar med bl.a koriander, chilli, ingefära serveras med sallas med sjögräsnudlar, sesamolja, jordnötter och varierande grönsaker.
Torsdag: Musselpasta med egengjord pesto serveras med bönpasta och toppas med parmesanost.
Fredag: Stekt fläskfilé med rostad sötpotatis, egengjord chimichurri och sallad på bla.vitkål, rårivna morötter, rödbetor, avocado, toppad med groddade mungbönor och dressing.
I helgen gjorde jag ditt ”kesobröd” som jag åt till frukost, riktigt gott! Tänkte försöka mig på att göra dina sk. tunnbröd med sötpotatis i.
Lycka till i hemstaden idag.
Jag utgår mest från dina recept när jag planerar för du inspirerar mig så oerhört!
Måndag: äggvitepizza med ruccola, skinka, mozzarella, smörstekta champinjoner
Tisdag: Tomat o kokossoppa med lax. Kesobröd till
Onsdag: Restaurang
Torsdag: Laxfile med ugnsgratinerad sötpotatis, broccoli och fetakeso
Fredag: AW
Lördag: krämig färsröra med nötig kokoskål
Söndag: Kycklingpytt
Åh, så roligt att höra Linda! Din matsedel ser fantastiskt god ut 😀 Hoppas att du får en underbar vecka! Kram
Vilken härlig veckomeny 🙂
Denna veckan laddar jag för Vätternrundan på lördag 🙂
Kommer mumsa massa gott!
Scones, min hemgjorda pizza, tzaywok, grillat, härliga frukostar, choklad(det är väl mat ;))…
Älskar oxå mat & tycker om att exprimentera i köket, planera menyer m.m
Önskar dig en underbar vecka 🙂
Desamma, inlät inte fel alls 😀 Hoppas du får en härlig vecka och lycka till på vätternrundan Linda 🙂 Kram
Hemma i Sverige igen efter ett par underbara campingveckor där vi avverkat bla Amsterdam, Gent, Paris…som avslutning på resan har vi precis handlat i nästan folktomt Ullared 🙂 vidare nu mot Eskilstuna o slagsta glasscafe!
Men gud så härligt att ni haft det bra Linda 🙂 Hoppas glassen var god och att ni får en trevlig resa sista biten hem 🙂 Kram