Hej vänner ♥
Alltså LAX!!!
Det kan vara det godaste som finns!
Jag älskar att det är så lätt att tillaga, att det går så snabbt och att det är så svårt att misslyckas med! Lite salt och peppar räcker som krydda och sen funkar i stort sett vilket tillbehör som helst till 🙂
I måndags gjorde jag en krämig morotspuré på söta ekologiska morötter och piladelphiaost!
Det blev en riktigt färgglad och härlig rätt! Perfekt vardagslyxig snabbmat minsann!
Ingredienser (2 personer):
- 2 laxfiléer
- 600 gram morot
- 100 gram philadelphiaost
- Salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader, smörj en ugnssäker form, salta och peppra laxen, lägg i formen och kör sedan in i ugnen i 12-15 minuter. Skala under tiden morot och koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa sedan ihop moroten med philadelphiaosten. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med morotspurén och grönsaker!
Receptet är också glutenfritt, FODMAP-anpassat samt passar fint i matlåda!
Andra goda tillbehör till lax
Mums, mums, mums!!!
Kram / Emma.
Håller med, lax är fantastiskt gott (åt det igår)! Din rätt ser fräsch ut 🙂