Emma Barremyr

HEJ MILANO!

God morgon vänner ♥

Pelle har varit i Milano i nästan två veckor nu (han är där på jobb), och idag är det äntligen dags för mig att flyga ner till honom! Jag har tagit ledigt från PT-kunder och plockat med mig resterande jobb (perfekt att kunna jobba från en dator) och kommer spendera hela 10 dagar där nere. Som jag har längtat! Mest har jag såklart längtat efter Pelle, men också efter att komma bort en sväng och njuta av allt härligt som Milano med omnejd har att erbjuda! Pelle har också bokat en överraskningsweekend och viskat i mitt öra att packa med mig vandringskläder. Wiiiieee, vad kul!

Sist vi var i Milano var 2011 då vi gjorde en roadtrip runt Italien. Då började vi med att åka upp i Alperna och hamnade till slut i vackra Bormio. Där vandrade vi och fick se fantastiska vyer! Vi åkte sedan vidare till Gardasjön (som ligger sååå otroligt vackert), sedan Toscana, Cinque Terre och slutligen Milano. Vi hade varit tillsammans i ett år och var sådär härligt nykära. Det var en riktig kärleks- och matsemester då vi även njöt av så otroligt mycket god mat och glass (jag räknade när jag kom hem att jag ätit 52 glasskulor på 14 dagar, haha)! Kan vara en av de bästa resorna jag gjort och det ska bli så fantastiskt kul att komma tillbaka till Milano och upptäcka staden lite mer 🙂

Nu vet jag inte riktigt hur det blir med maten den här gången eftersom jag inte kan äta gluten! Vet de ens vad gluten är i Italien? Är det någon som vet om de serverar glutenfria alternativ på pizza och pasta får ni gärna hojta till och även berätta vad ”glutenfritt” heter på italienska! Skulle så gärna vilja njuta av de goda pizza- och pastarätterna de här veckorna!

IMG_3153IMG_3104 - KopiaIMG_2484 - KopiaIMG_2557 - Kopia IMG_3088 - KopiaIMG_2641IMG_2607IMG_2764IMG_2765IMG_3008 - KopiaIMG_2967IMG_3079IMG_3063

 

Bilder från resan i Italien 2011! 

Sista bilden med hummerpastan kan vara det godaste jag ätit någonsin!

 

Vi hörs snart igen!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fanny

    Åh va härligt, njut ordentligt! 🙂 Var i en italiensk alpby med personal som knappt kunde engelska men vi lyckades ändå få fram att två var glutenintolleranta varav den ena också veg och inte åt laktos men den andra åt kött, inte helt lätt ens på svenska 😉 men med mycket kommunikation så funkar det nog. 🙂 Kan ju även vara värt att skriva ner i mobilen vad glutenfritt heter så du kan visa på restauranger för att slippa missförstånd. Hoppas du får en fin resa!

  2. Fruwid

    Hej! Jag ska till Italien om några veckor och har googlat glutenfri och Italien som en galning. Finns många bra sidor (som jag inte kommer åt nu när jag inte är hemma vid datorn), googla lite så ska det nog komma upp en del! Senza glutine=utan gluten, celiachia=celiaki! (Inte det du har va? Men tänker att det ändå kan vara värt att säga så att de tar det på allvar)

    Ha en skön resa!
    Kram

  3. Ann-Christine Reimer

    Milano är trevligt måste jag säga! Jag har varit där ett par gånger och senast var för två år sedan då jag kombinerade stan med fyra nätter i Desenzano del Garda. Runt Gardasjön är det OTROLIGT vackert, men jag hade otur med vädret. Det var KALLT och regnade en del.

  4. Johanna

    Alltså, ät på Barbacoa!! Godaste jag ätit i hela mitt liv. Först en antipasti-buffé & sen ”vandrande buffé” där servitörerna går runt med typ 15 sorters kött som de skär upp direkt från spett till din tallrik. Åt tills jag storknade haha! Dessutom bra alternativ för just glutenfritt 😉

    Hoppas ni får det helt fantastiskt! Din blogg är så jäklarns bra förresten, heja dig 🙂

stats