Emma Barremyr

Astrid fyra månader

 

Men TITTA PÅ HENNE!!! Hur stor har hon inte blivit? I torsdags blev våran lilla gullunge hela fyra månader. FYRA MÅNADER! Åh, stoppa tiden nuuuuu! Ännu en månad av den här ljuvliga bebistiden har alltså passerat och jag försöker verkligen stanna upp och bara vara i den här bubblan som är nu. Småbarnåren <3 Det är ju ett kapitel för sig med småbarn i livet och jag vill inte försköna något. Det är inte en dans på rosor att rodda småbarnslivet med konstant sömnbrist, men samtidigt så älskar jag verkligen den här bebistiden och försöker att njuta av nuet och allt det mysiga och roliga. Det är ju extremt mysigt med barn och jag älskar mina små flickor så mycket och vill på ett sätt aldrig att den här tiden ska ta slut, men det kommer den ju göra en dag.

Första tiden med en bebis är mest mysipys. Det är mysigt nu också, men det blir roligare och roligare desto mer Astrid utvecklas och växer. Den senaste månaden har det hänt så otroligt mycket med henne, hon lär sig nya saker och börjar verkligen bli en egen liten person <3

 

 

Älskade Astrid, det här är du fyra månader gammal:

> Du är glad och nöjd typ jämt, och även om du sällan ”kräver” uppmärksamhet älskar du när någon pratar med dig och skiner alltid upp som solen när någon ser på dig..

> Du har börjat skratta på riktigt och vi får allt oftare höra det där bubbliga bebisskrattet som är så himla underbart när vi busar med dig!

> Du blir mer och er pratsam och nu pratar för fullt och testar massa nya ljud. ”Bebisprat” är det bästa ljudet att lyssna på. Så mysigt <3

> Numera sover du mycket mindre på dagen. Vissa dagar har det varit så lite som enbart två timmar totalt, men du är lika glad för det, så sömnbehovet har minskat markant. På natten sover du oftast 12-14 timmar, men vaknar såklart för att amma några gånger under natten.

> Du har fått rutin bajset, så numera rutinpottar vi dig varje eftermiddag och du har därför nästan enbart bajsat på toaletten den senaste tiden.

> Vi har börjat på mamma- bebisyoga en gång i veckan som du älskar, och vi gör numera både yogan och babymassagen här hemma flera gånger i veckan. Du som inte gillade massage och att bli insmord till en början älskar numera den proceduren!

> Att sitta och titta på din storasyster är fortfarande något utav det bästa du vet. Så fort hon är i närheten tittar du på henne med stora ögon och förundran i blicken. Det är inget snack om saken, hon kommer att bli din stora idol <3

> Du är inte ett dugg intresserad av att vända dig eller att ta dig framåt, utan ligger tryggt där man lägger dig än så länge.

> Du tycker fortfarande om att ligga ner på rygg och se dig omkring, men har också börjat bli mer intresserad av att ligga på mage, sitta och stå upp. Och med tanke på det så har vi plockat fram både barnstolen och hoppgungan till dig som blivit två nya favoritplatser. Du sitter numera med oss vid matbordet i din egen stol och älskar att sitta i hoppgungan och studsa.

> Du älskar lekaker som prasslar, är goda att äta på och som har mycket färg. Dina favoritleksaker just nu är en skallra med massa färgglada bågar, en färgglad pekbok som prasslar och en bitring i modellen ”Sophies the Giraffe”.

> Att se din egen spegelbild är också något du älskar! När du ser dig själv i spegeln skiner du upp i ett stort leende. Åh, älskade unge!

> När det kommer till sömn så är du väldigt ”enkel”. Du somnar ofta helt av dig själv där du är när du blir trött, bara du har nappen och snutten. Ibland bär jag och så ofta jag kan tar jag chansen att ha dig sovandes på bröstet eller i famnen, det är ju så mysigt och jag vill aldrig att du ska sluta att sova så.

> Nu när du är fyra månader får du ju börja smaka på mat, men du är inte ett dugg intresserad. Du har fått smaka lite på potatis, morot, gurka och paprika, men du grinar bara illa och ryser av obehag så vi avvaktar nog lite till med maten.

> På fyramånaderskontrollen på BVC vägde du 5930 g och var 62 cm lång.

 

 

Läs mer:

Läs om Elsa fyra månader här!

Läs fler inlägg om Astrid här!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats