Emma Barremyr

Astrid 1 månad

 

21 augusti. Idag blir Astrid en månad gammal. EN HEL MÅNAD GAMMAL. Kan ni förstå det? Tiden går så himla fort och våran lilla bebis växer så det knakar. Jag vill bara stoppa tiden och vara här för alltid samtidigt som jag ser fram emot allt som väntar. Det är så roligt att följa utvecklingen hos ett barn och ska bli så himla spännande att se vad Astrid blir för liten person.

Innan Astrid föddes funderade jag mycket på hur det skulle kännas att få ett barn till. Skulle jag kunna älska ännu ett barn som jag älskar Elsa? I samma ögonblick som Astrid föddes fick jag veta svaret på frågan. Och JA, jag kan älska två barn lika mycket! Astrid kom och tog mig med storm och jag förälskade mig i henne vid första ögonkastet. Det är svårt att beskriva kärleken jag känner i ord, men redan från första stund var hon så älskad och självklar. Jag fick äntligen avsluta den vidriga graviditeten och påbörja livet som tvåbarnsförälder. Lyckan är och har varit total!

Även om det var en del komplikationer o.s.v. efter förlossningen så har det varit en fantastisk första månad. Vi börjar så smått landa i vår nya familj och njuter av att bara vara tillsammans. Astrid har hittills varit en väldigt lugn och nöjd bebis som mest sovit, ätit och bajsat. Elsa sov mycket men var tidigt väldigt ”vaken” när hon väl var vaken, nyfiken på omgivningen och krävde att det skulle hända saker för att hon skulle vara nöjd redan från födseln. Hon hade stort närhetsbehov och ville bli buren konstant. Astrid är helt tvärt emot! Hon har hittills inte krävt alls mycket, hon sover, sover och sover, ligger gärna för sig själv och har inte börjat intressera sig värst mycket för omgivningen. Kanske är hon en bebis som inte har lika bråttom som sin storasyster med utvecklingen? Man kan ju hoppas – för mig får hon gärna vara så mycket bebis det bara går så länge som möjligt <3

 

 

Precis som jag gjorde med Elsa första året tänkte jag göra en liten uppdatering om Astrids utveckling för varje månad. Det är ju så himla kul att kunna gå tillbaka i arkivet och läsa om hur vi hade det och vad som hände månad för månad 

 

Älskade Astrid, det här är du 1 månad gammal:

> Du sover mycket och trivs med att sova i både vagnen, i babynestet, i sjalen eller i någons famn. Du sover där du är helt enkelt vilket är väldigt tacksamt.

> Och ja – på tal om att sova – jag har nästan ingen bild på dig där du har ögonen öppna den här första månaden. Du har bara tjuvkikat och öppnat ögonen lite då och då, så det har varit svårt att få en bild på dig där dina ögon syns.

> Du har haft det mycket lättare med magen än vad din syster hade. Du varken spyr eller verkar ha ont i magen värst mycket, vilket är väldigt skönt för mammahjärtat. Det var så jobbigt när Elsa hade ont i magen och spydde så mycket som hon gjorde, så att du hittills sluppit det gör mig så glad!

> Den första månaden har du ammat ofta och oregelbundet dagtid, men nu senaste dagarna har det börjat bli lite mer sällan och lite mer rutin på amningen. Oftast ammar vi varannan till var tredje timme på dagen och 1-2 gånger per natt.

> Du har så smått börjat fixera blicken lite, men är inte värst intresserad av leksaker, babygymmet, sängmobilen och liknande. Du ligger mest nöjd och tittar dig runtomkring på allt annat. Din blick fastnar ofta på din hand när den far förbi i synfältet.

> Du ÄLSKAR att bada och vi ser hur hela du njuter av att ligga i vattnet. Jag brukar sänka ner dig så att hela kroppen utom ansiktet ligger under vatten och det gör dig så avslappnad

> Du har börjat gurgla lite, vilket är så himla gulligt! Och själv svarar jag med de mest löjliga ljud man kan tänka sig, haha.

> Du har även gett oss ditt första leende, men hittills varit ganska snål med dem. Förhoppningsvis blir det fler leende snart!

> Du är imponerande stark i nacken och tycker därför om att ligga på mage, vilket du får göra varje dag för att träna nacken. Redan när du var en vecka gammal kunde du lyfta ditt huvud och hålla upp det i flera sekunder.

> Du är mer lik din mamma än vad din syster var som nyfödd. Både näsan, hakan och kinderna har du fått från mig 

> På 1-månaderskontrollen på BVC var du 53 cm lång och vägde 4170 g.

 

En jättegäsp på vår lilla tröttis får avsluta det här inlägget. Det är du i ett nötskal Astrid 

 

Här kan ni läsa om hur Elsa var som 1 månad gammal!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Charlotte

    Instämmer med ovanstående kommentar, dessa inlägg är så ”mysiga” att läsa. Jag skulle gärna läsa mer om hur du och Pelle få ”ihop” småbarnslivet med träning, jobb osv. Hur får ni dagarna att gå ihop, vem gör vad?

    1. emmabarremyr

      Vad glad jag blir! Tar till mig ditt önskemål och skriver ihop ett sånt inlägg snart ? har mer tid nu när Elsa börjat på förskolan igen ??

stats