emmabarremyr

Emma Barremyr

En lugn hemmatisdag

Vi har en lugn hemmadag idag och just nu sitter jag och Elsa vid köksbordet. Vi köpte lite ny lera som hon suttit och lekt med här i snart FYRA (!!!) timmar, Det är så härligt att bara sitta och titta och lyssna på när hon leker. Hennes fantasi har verkligen exploderat senaste veckorna och från att knappt ha lekt något själv alls kan hon nu helt plötsligt roa sig och leka för sig själv ganska långa stunder. Och ja – eftersom Elsa roar sig själv just nu och Astrid ändå ligger ute i vagnen och sover så jag passar på att blogga lite.

På förmiddagen idag var vi iväg till BVC för en vikt- och längdkontroll med Astrid, och hon växer ju så det knakar. Längden låg på 52 cm och vikten 3710 g idag, så nu är hon över sin födelsevikt. Tänk att hon redan är femton dagar! De här första två veckorna har verkligen gått fort, trots allt som hänt Även om jag inte mår helt bra just nu så njuter jag så mycket av mina barn och bebisbubblan. Det är så gosigt (och utmanande, tro inget annat) att ha en snart 2,5-åring och en nyfödd <3 Önskar så att jag kunde stoppa tiden en stund!

Igår var vi in till sjukhuset en sväng igen. Under helgen som gick började jag få ont i nedre delen av magen och jag har även fortsatt blöda ganska mycket vilket oroar mig så himla mycket. För säkerhets skull ringde jag in till specialistmödravården igår förmiddag och fick en tid på gynakuten för undersökning. De tog infektionsprover och gjorde en gynundersökning. Gynundersökningen visade att det fortfarande finns en hel del blod och graviditetsrester kvar i livmodern, och det är helt normalt vid det här stadiet för mig, Det som gjorde ont i magen var inte livmodern, utan vävnaderna runtomkring så förmodligen är det ingen infektion som jag var orolig för. Sen kunde de även se att jag hade blod i magen, men det var också tydligen normalt efter att man fött barn?

Gynläkaren kunde inte riktigt svara på varför eller vad det var som gjorde ont i magen, troligtvis är det fullt normalt och hör till graviditeten. Jag kan dock ändå inte riktigt släppa oron och som jag skrivit tidigare påverkar det mig psykiskt väldigt mycket och jag känner mig både låg, rädd och ångestfylld. Jag pratade med BVC-sköterskan idag och hon sa att det är fullt normalt att påverkas psykiskt av det låga blodvärdet som jag har samt det traumat jag gått igenom, så hon skickade mig faktiskt vidare till kurator och sa till mig att be om en sjukskrivning ett par veckor. Är så skönt att bli tagen på allvar och att de är så duktiga på att se en inom förlossning- och mödravården. De människorna som jobbar där är helt fantastiska!

Resten av dagen blir det inte många fler knåp gjorda här hemma. Vi fortsätter med en lugn dag och hoppas att båda barnen somnar tidigt ikväll. Elsa har för andra dagen i hela sitt liv inte sovit dagsvilan idag, så jag antar att läggningen går fort ikväll. I söndags somnade hon vid 19.00 och läggningen tog exakt 4 minuter efter att hon inte sov något på dagen, och sen sov ända till 06.30 dagen efter. Vilken vinst det kändes som! Hon har kört 5-morgnar ett bra tag nu så det känns som om det börjar bli dags att ta bort dagsvilan.

Nej nu ska jag avsluta här och ägna mig åt Elsa! Men en sista grej – imorgon kommer min FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE upp här i bloggen! Vet att ni är många som väntat på den så kika in igen då om ni vill läsa!

 

 

En bild från gårdagens oslagbara kvällsmys! Det hör var min målbild under hela graviditeten och det är precis lika mysigt som Jag föreställde mig att det skulle vara. Åååååh som sagt – STANNA TIDEN NÅGON?!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats