Emma Barremyr

Glutenfria kanelbullar sötade med dadlar och kokossocker

 

I tisdags vaknade vi upp till en regnig och väldigt grå morgon, så jag och Elsa beslutade oss för att baka bullar. Jag hade hittat ett recept på en glutenfri bulldeg hos Nillas Kitchen som vi utgick ifrån och sen gjorde jag en fyllning på mandelmjöl, smör, kanel och dadlar. Det blev SÅ GODA bullar hälsar hela familjen här!

Det är så underbart att jag har fått tillbaka matlusten och är sugen på att stå i köket igen. Har längtat så mycket efter att få baka och laga mat med Elsa under hela graviditeten. Det är så mysigt (och kladdigt) att göra det ihop, och jag ÄLSKAR att hon är så intresserad.

Jag har hört att just bullar inte är någon höjdare att baka med barn eftersom det tar så tid, men det gick ändå bra för oss. Elsa var med och gjorde både degen och bakade ut bullarna, men sen tröttnade hon, så penslingen och piffet med pärlsocker gjorde jag själv.

Sen fikade vi såklart! Och alltså nybakade kanelbullar ? Det måste ju ändå vara det godaste som finns! Jag tryckte i mig tre stycken och drack en kopp kaffe till. Och ja matlusten alltså! Förlåt om jag tjatar, men såååå gott som allt smakar nu ? Amningen gör mig så himla hungrig och kaffe har aldrig varit godare. Belöningen efter dessa nio tuffa månader!

 

 

Glutenfria kanelbullar med dadelfyllning

20 bullar

 • 1 tsk kardemumma
 • 50 g smör
 • 25 g jäst
 • 700 g mjölk
 • 1 ägg
 • 1 äggvita
 • 65 g kokossocker
 • ½ tsk salt
 • 200 g vitt rismjöl + extra till utbakning
 • 125 g durramjöl
 • 75 g majsmjöl
 • 125 g majsstärkelse
 • 40 g fiberhusk
 • 1 ägg till pensling
 • pärlsocker eller hackade nötter till garnering

Smält smöret. Vispa ihop jäst, mjölk, ägg, äggvita och kokossocker i en bunke eller degblandare med insats för kaksmet. Tillsätt det smälta smöret under omrörning. Degvätskan ska vara fingervarm/ljummen. Blanda resterande torra ingredienser för sig och tillsätt dem till degvätskan. Använd elvisp, slev eller degblandare och vispa hastigt ihop till en smet. Fortsätt att blanda någon minut. Täck bunken med plastfolie eller bakduk och låt jäsa i ca 1 timme. Gör under tiden fyllningen.

 

Fyllning

 • 2 dl mandelmjöl
 • 150 g rumstempererat smör
 • 12-15 färska dadlar
 • 2 msk kanel

Kärna ur dadlarna och mixa ihop alla ingredienser i en mixer. 

Töm ut degen på ett lätt mjölat bakbord (med rismjöl) och kavla ut en stor rektangel, ca 1 cm tjock. Bred ut fyllningen jämnt över degrektangeln.

Vik rektangeln dubbel på längden. Skär ut remsor, ca 1–1 ½ cm breda och tvinna 2 remsor om varandra. Vrid ihop degspiralen till en snurra/knut och placera på en plåt.

Låt bullarna jäsa i ca 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker eller hackade nötter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 17–20 minuter beroende på bullarnas storlek. Ta ut och låt svalna på galler.

Receptet på själva bulldegen kommer som sagt från Nillas Kitchen, så det är inte mitt recept.

 

 

Är torsdag eftermiddag när jag skriver det här inlägget. Jag blev utskriven från sjukhuset idag och har precis landat hemma nu. Mamma har varit och hämtat Elsa hos farmor och farfar, kört ner henne hit och ska vara här och hjälpa oss lite idag och imorgon. Älskade mamma ❤️

Och jag är hemma igen! Så himla underbart. Jag är så sliten, men ska vila ordentligt nu. Ska börja med att fira hemkomsten med en kokoslatte och en kanelbulle. Fika alltså ❤️

Hoppas att ni gillar bullarna om ni provar och att ni får en fin fredag allihopa!

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats