Emma Barremyr

Skidpremiär för Elsa

Klockan är prick kvart över åtta när jag sätter mig för att skriva det här inlägget. Elsa somnade för en halvtimme sen och jag tänkte bara blogga lite och gå och lägga mig sen jag också. Jag är sååååå trött! Men ändå trött på ett bra sätt. Ni vet tröttheten när man varit aktiv och spenderat en hel dag utomhus? Just det, den tröttheten, som typ är dubbelt upp nu när jag är gravid, hehe! En härlig känsla ändå och jag ser så mycket fram emot att krypa i säng ikväll. Finns inget bättre än att sova när man är såhär trött!

Vi har haft en helt fantastisk dag här på fjället med två glada busungar! Dagen började med sovmorgon till strax innan sju (äntligen sommartid!!!) och sen hade vi en lugn morgon i stugan innan vi tog med barnen ut i backen. Elsa var så peppad och det gick därför smidigt att få på henne all utrustning, men sen när hjälmen skulle på ville hon INTE ha den eller åka skidor längre. Och en bestämd tvååring som inte vill alltså. HERREGUD! Jag krånglade på henne hjälmen till slut och släpade oss till backen. Hade själv full utrustning på och bar på både tvååring, mina skidor, Elsas skidor och hennes hjälp och var helt slut redan innan vi kommit fram till backen. Haha!

Hon var sur för hjälmen en stund, men så fort vi kom igång med själva åkandet tyckte hon att det var jättekul, precis som jag anade att hon skulle tycka. Så det blev en väldigt bra skidpremiär trots bråket med hjälmen! Vi kämpade på upp och ner för den lilla ”barnbacken” en stund innan Elsas morfar kom och löste av mig så hon kunde åka med honom istället. Min höft och rygg började kännas fort så det var skönt att få lite hjälp.

 

Elsa fick se en familj som satt och åt bullar i skidbacken och ville också ha bulle sa hon. Så jag ”mutade” henne med det. Sa att när man åker skidor så får man fika efteråt, och att hon också skulle få en bulle om hon ville. Hon blev superglad och åkte på med gott humör resten av tiden!

Vädret var fantastiskt så efter någon timmes skidåkning satte vi oss mot solväggen på kafét vid barnbacken och fikade. Elsa fick sin bulle och var så nöjd och glad. Sin första egna bulle <3 Hon käkade upp kanterna och kröp sen upp i mitt knä och somnade. Lilla smulan, skidåkningen slet minsann på krafterna!

Vi hade oturligt nog inte vagnen med oss, men jag fick lägga Elsa i Alicias vagn och satt under tiden hon sov och njöt av solen och en kaffekopp. Livet såna stunder!!! Sen tog jag en promenad med vagnen hem till stugan där mamma fixat våffellunch. Jag var så hungrig att jag klämde i mig sex stycken med både sylt och grädde! Gravidhungern är inte att leka med just nu!

 

 

Efter lunch vilade vi en stund och sen knäppte jag och syrran på oss längdskidorna och tog ett varv på femman. Dagens höjdpunkt ändå! Det var fem kilometer ren och skär njutning, SOM jag längtat efter att få stå på längdskidorna hela vintern! Vi körde på i ett lugnt tempo, njöt av solen och att få prata i lugn och ro utan barn omkring oss. Värdefull kvalitetstid helt enkelt och jag blev väldigt glad över hur stark kroppen kändes trots att jag knappt tränat på hela vintern!

 

 

Vi avslutade sedan skiddagen på barnens afterski med sång och dans! Barnen fick popcorn, dansade och sjöng som bara den. Elsa älskar både sång och dans och jag älskar att se hennes genuina glädje! Jag satt på golvet bakom henne under hela showen och var alldeles varm inombords. Mitt barn som skrattar, dansar och sjunger. Finns inget som får mig att må bättre <3

Vi har varit igång hela dagen så det är ett slitet gäng här ikväll. Båda barnen sover och jag tror inte att någon av oss blir så långvariga ikväll. Fjälluften och all rörelse gör en gött trött alltså!

Nu ska jag krypa i säng. Hoppas ni haft en fin måndag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats