Emma Barremyr

Hej från en vinterhelg

I helgen åkte jag och familjen upp till mamma och pappa i Torsby en sväng. Vi lämnade plusgrader och en grön gräsmatta bakom oss och kom upp till riktig vinter och 2 dm nysnö. Magiskt var bara förnamnet! Snön alltså, så mycket den gör för välmåendet den här årstiden. Den lyser upp i mörkret, gör det roligt att leka ute och är bara så otroligt mysig.

Trots att det bara skiljer 10 mil i distans är det ofta mycket bättre vinter uppe i Torsby jämfört med Karlstad/ Hammarö. Förra året låg det snö i fem månader i Torsby och jag hoppas att det blir lika i år så att vi kan åka lika mycket skidor som förra året. Finns det inte snö här hemma får vi väl hänga i Torsby och njuta av vintern istället.

Helgen som gick var helt enkelt en ljuvlig vinterhelg som innehöll mycket utelek i snön. Elsa var lycklig som ett barn på julafton. Hon fick en Olov (snögubben i Frost heter så) som hon kunde ge varma kramar och sno näsan av för att knapra i sig. Vi åkte massa snowracer, byggde en snölykta, lekte koja under buskarna som fått ”tak” av all snö, gjorde snöänglar och allt sånt kul som man kan göra när det är snö ute. Längtar tills det blir så höga snöplogskanter att vi kan göra snögrotta också. Förhoppningsvis på jullovet!

IMG_0187

IMG_0188

IMG_0173

IMG_0174

IMG_0177

IMG_0186

IMG_0199

IMG_0210

Gissa om det var tråkigt att lämna Torsby och komma hem till grön gräsmatta, bara träd och plusgrader igen? Man skulle bott 10 mil norröver helt enkelt!

Har ni snö där ni bor?

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats