Emma Barremyr

Dagens påminnelse

Jag reflekterar ofta över hur vi påverkas av sociala medier. Även om det har blivit bättre med åren så är det fortfarande många perfekta ytor och människor som är lyckliga som vi ser.

Det är så lätt att tro att det vi ser i sociala medier är verkligheten, att livet ska vara perfekt och att vi aldrig ska må dåligt. Det blir så lätt att jämföra sig själv med andras perfekta ytor och själv känna sig otillräcklig och operfekt.

Just därför kan det ibland vara bra att ge sig själv en påminnelse om att det vi ser i sociala medier sällan är hela verkligheten.

Alla har skitdagar då och då, sover dåligt ibland, går igenom tuffa saker i olika perioder av livet, många upplever trötthet ibland, är ledsna, frustrerade, arga, har ångest och så vidare. Det är bara det, att det är inte det vi oftast får se i folks flöden.

Jag ville bara påminna er om det.

Och så en sak till – påminn dig själv om att du gör så gott du kan, och att det är tillräckligt. Ibland kräver livet mer av oss och då är det klokt att kräva lite mindre av sig själv. Ta hand om dig och behandla dig med respekt och medkänsla, precis som du behandlar andra <3

IMG_8063

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ann-Christine

    Vill bara rapportera att jag är inne på tredje veckan med att inte äta framför TVn – utan istället äta i tystnad, inte ens radion är på. Så skönt! Jag känner vad maten smakar, jag överäter inte – maten är ju god och framför TVn stoppar ma i sig på ett annat vis, jag tuggar och känner maten nu. Jag längtar till aktiviteten måltiden. Jag har gjort ätandet till en aktivitet som bara består av att äta. Kanon!

stats