Emma Barremyr

10 tips på roliga vinterktiviteter att göra med barn

I annonssamarbete med Ridestore.se

IMG_9928

Nu är den äntligen här, vintern! Denna fantastiska årstid som kan vara så otroligt vacker och vit eller fruktansvärt grå och tråkig. Och vintern med barn! Vad finns det egentligen för aktiviteter att hitta på och hur kan vi göra det roligt att hänga utomhus trots kylan?

Det kanske kan kännas som en utmaning att vara utomhus med barn den här årstiden, framför allt när man ska brottas med alla kläder, tampas med gnäll om att inte vilja gå ut o.s.v. Men det går att göra även vintern till en rolig årstid med barnen. Det finns massa roliga vinteraktiviteter att göra med barn!

I det här inlägget tänkte jag därför ge er mina 10 bästa tips på roliga vinteraktiviteter att göra med barn! Både med och utan snö.

Häng på!

IMG_9931

IMG_9941

10 tips på roliga vinteraktiviteter att göra med barn

Om det finns snö

  • Åka pulka är väl en klassisk grej! Hur roligt är det inte att åka på äventyr till pulkabacken, köra race med varandra, kanske grilla korv och bara busa ute i snön?
  • Bygg snögubbe, snögrotta eller gör ljuslyktor av snöbollar! Finns det kramsnö är det här nog den absolut roligaste aktiviteten att göra! Vi gjorde alla tre ofta när jag var liten, och min favorit var att göra lyktor som vi sedan ställde ut ljus i. Jag kan tänka mig att Elsa kommer tycka det är väldigt roligt med snögrottor och snögubbar i år. Hoppas vi får lite kramsnö!
  • Åk skidor! Om barnen är små kan de sitta i en pulka medan du själv åker och är de lite större kan de få testa att åka själva. Vi åkte tidigt skidor när jag var liten och körde varv på varv i trädgården! Oj vad roligt det var!
  • Skridskor är en annan grej som många barn tycker är kul. Det passar ju inte de allra minsta, men för er som har lite större barn är det en rolig aktivitet att göra tillsammans. Och som med alla andra äventyr ni gör – ta med något gott fika för att göra upplevelsen ännu bättre. Varm choklad och en macka är ju gudomligt att pausa med!
  • Gör snöänglar tillsammans! Lek kurragömma! Kör intervaller med ditt barn i pulka (och få gratis träning)! Gör en labyrint i snön o.s.v!

Om det inte finns snö

  • Bygg en koja! Det går att göra i skogen med hjälp av material från naturen. Fällda träd, granris, stenar o.s.v. Men lite fantasi blir det ett spännande och roligt projekt! Alternativt är att bygga en koja hemma i trädgården med hjälp av trädgårdsmöbler och filtar. Det blir mysigt! Och glöm inte att fika i kojan sen, det är det allra bästa!
  • Grilla eller gå på picknick! Det går såklart att göra både när det är snö och barmark och är alltid uppskattat av både stora och små. Det var också en sån grej som jag och min familj gjorde mycket när jag var barn. Att bara ta med sig melliset ut i trädgården eller på en tur i skogen gör att det blir ett miniäventyr som barnen sent kommer att glömma. Mat smakar alltid mycket godare utomhus och att göra upp en eld kan också vara spännande.
  • Häng i lekparken! Att vara i en lekpark är nog aldrig tråkigt när man är liten, och saknas det snö är det är en rolig sysselsättning om det inte går att göra så många andra vinterrelaterade aktiviteter.
  • Gå på upptäcksfärd i naturen och se vad ni upptäcker. Det är lika spännande varje gång!
  • Gör en hinderbana! Det kan du också göra i skogen eller hemma i trädgården. Använd fantasin och gör något roligt av det du hittar. Barn gillar utmaningar och att få använda kroppen och en hinderbana är en rolig grej att göra tillsammans!

Såhär såg det ut när vi byggde ihop en hinderbana i trädgården med hjälp av en planka som blev balansbräda, stolar som blev en tunnel, en hemmabyggd pall som blev något att klättra upp på och hoppa ner ifrån samt en skottkärra som vi sprang race med medan Elsa fick sitta i. Det var så roligt!

IMG_9945

IMG_9947

IMG_9957

IMG_9958

IMG_9959

IMG_0016

IMG_9963

IMG_9964

IMG_9973

Kläderna som jag har på mig på bilderna kommer från Ridestore. Är det något som är viktigt när man är ute och leker med barn är det att ha varma, sköna och funktionella kläder på sig. Du ska inte bara tänka på ditt barn, utan även på sig själv också, såklart!

Ridestore har så mycket snygga skidkläder som funkar lika bra till andra vinteraktiviteter som till skidbacken!

Min jacka är en Anorak ”puffer”, en supervarm och mysig skidjacka med många smarta funktioner. Det allra bästa är att den går ner över rumpan, vilket jag tycker är så skönt när det är kallare ute. Sen går den att öppna upp under armarna vilket är skönt om det blir varmt. När man leker med barn är man ju stundvis igång och stundvis stilla, så då kan det vara skönt att kunna ”vädra” kroppen lite utan att dra av sig hela utrustningen när det blir varmt. Det är snölås runt handlederna, finns en stor ficka på magen med flera innerfickor som gör att det är lätt att hålla reda på sakerna i fickan samt en fick för liftkort på armen. Det blir bra i skidbacken i vinter!

Täckbyxorna ”Dope Grace” är också supersköna och varma. Lite ”baggy” med flera smarta fickor. Och fickor – ja det är bra när man har barn, med tanke på alla grejer man ska ha med sig. Det är nappar, kanske någon blöja, pappersservetter, lite snacks o.s.v. Ja ni vet! Dessutom är både jackan och byxorna vattenavisande med 15000 mm vattenpelare.

IMG_9997

IMG_9935

IMG_9989

Wow, är så pepp på vintern och alla vinteraktiviteter! Tänk på att bra kläder är en av de viktigaste sakerna för att få bra upplevelser i vintern. Är du varm, torr och bekväm blir allt mycket roligare!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellen

    Så bra tips! Och Elsa är verkligen den sötaste och gulligaste lilla tjej jag någonsin har sett! ? Ni är så fina tills, bästa familjen ?

stats