Emma Barremyr

Fem övningar som utmanar balans och styrka

Vi börjar veckan med ett träningstips! Jag älskar pilatesbollen och använder den ofta i min egen träning. Det finns så många roliga övningar som går att utmana sig själv med och här nedan får ni fyra tips på bollövningar som utmanar både balans och styrka!

Sätt ihop alla fem övningar till ett pass – kör förslagsvis varje övning i 30-45 sekunder och upprepa fem varv! ENJOY!!!

Rygglyft på boll

Ligg med överkroppen och bäckenet på bollen, fötterna placerade i golvet och håll händerna vid sidan av huvudet. Spänn magen och korsryggen och lyft överkroppen långsamt. Vid slutläget är ryggen rak med blicken riktad ned mot golvet. Sänk ner tillbaka och upprepa.

Fokus: rygg

2.39

2.40Utfall på boll

Stå på ett ben, med det andra vilandes på bollen. Det aktiva benet placeras en bra bit framför det andra. Böj ned till ungefär 90 graders vinkel i knät. Håll överkroppen upprest och blicken riktad rakt fram under hela rörelsen. Byt ben.

Fokus: ben och rumpa

2.45

2.46Sidoplanka på boll

Placera dig i en sidoplanka med armbågen på bollen. Sträck ut andra armen ovanför dig, spänn magen genom att suga in naveln mot ryggraden. Håll positionen så länge du orkar. Andas och håll kroppen stabil under hela övningen.

Fokus: mage

2.50

  1. Balans på boll

Ställ dig på knä på bollen och försök hitta balansen. När du hittat balansen kan du sträcka upp armarna i luften och försöka hålla kvar positionen så länge som möjligt. Känns det lätt kan du vicka på höfterna för att utmana balansen ännu mer!

Fokus: stabilitet och balans

2.47Enbenscurl på boll

Ligg med ett ben på bollen. Håll armarna snett ut åt sidan. Spänn rumpan och baksida lår och dra bollen med hjälp av benet så långt mot dig som du kan. Rulla tillbaka bollen och upprepa. Byt ben.

Fokus: baksida lår och rumpa

2.48

2.49

Bilder från Veckorevyn nr 3, 2018 och nr 1, 2018
Foto: Jakob Dahlström 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. veronica

    Håller med föregående! Bra med påminnelser om såna här övningar då och då. Så man får lite inspiration till gymmet 🙂 Tack!

stats