Är det fler än jag som blir sugen på varma grytor såhär års? Alltså kylan som kryper in i märgen får mig att vilja konsumera allt varmt som går! Har varit ovanligt frusen i år, men det kanske beror på den varma sommaren och att jag hann vänja mig vid det varma klimatet? Hehe. Kylan kom från ingenstans!
Åter till varma grytor! För en varm gryta är precis vad det här inlägget ska handla om. En krämig korvstroganoff med sting! Vi äter inte korv speciellt ofta, men Elsa älskar det verkligen så jag tänkte att hon skulle vilja smaka på en korvstroganoff. Det var ju en av mina favoriträtter som barn!
Om det gick hem hos Elsa? Jotack! Hon bad om mer mat tre gånger, så det kan man väl säga. Hehe.
Vi serverade med hirs, men det går såklart lika bra med både ris, quinoa, bulgur eller liknande! Scrolla för recept vetja!
Krämig korvstroganoff med sting
4 personer
400 g korv med hög kötthalt (alternativt sojakorv)
1 purjolök (gröna delen vid IBS)
3 msk tomatpuré
1-2 tsk dijonsenap
2-3 dl grädde
Salt och peppar
4 portioner ris, quinoa, bulgur, hirs eller liknande att servera till
Koka ditt tillbehör enligt anvisningen på paketet. Skär korven i små slantar och hacka löken i strimlor. Stek dem i en klick smör. Häll på grädde och rör ner tomatpuré och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och en fräsch sallad.
Det vara allt för nu! Hoppas det ska smaka!
Kram / Emma