Hallå kompisar! Jag tänkte att vi startar upp veckan med ett smarrigt pannkaksrecept här i bloggen. Jag gjorde nämligen alldeles ljuvliga mangopannkakor till lunch förra veckan när jag hade provlämnade Elsa lite längre tid på förskolan för första gången.
Jag fick då hela 3,5 timmar hemma alldeles för mig själv. Hann med massa jobb, laga lunch, fota lunch, äta lunch i lugn och ro, jobba lite till samt hänga en tvätt innan det blev dags att åka och hämta hem min lilla älskling.
En konstig känsla att vara ensam hemma så länge. Saknade Elsa så himla mycket samtidigt som det var skönt att få jobba lite dagtid utan att ha känslan av ”att nu vaknar hon vilken minut som helst, bäst att jag skyndar mig”. Det var länge sen hon sov 3,5 timmar på dagen liksom, så det mesta av jobbet jag gjort senaste tiden har varit kvällstid, vilket inte är optimalt när man är trött.
Den här känslan gav mig så mycket ny inspiration och energi. Är så glad över att jag kommer att få jobba 5 timmar, 3 dagar i veckan och sedan resterande tid ha fullt fokus på mig och Elsa.
Åter till pannkakorna! Ni är sugna på receptet väl? Dessa godingar kan ni laga till frukost, lunch eller middag. Passar såklart bra till både stora och små magar och går att lägga i låda om du vill ha dem med till jobbet eller ut på picknick!
Mangopannkakor
1 person
1/3 mango
2 ägg
1/2 dl havregryn
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver
Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en smet. Stek sedan 4 små pannkakor i smör. Ha plattan på mellanvärme och låt den stekas länge, då blir det lättare att vända.
Till servering:
1 banan
1 msk jordnötssmör
1 dl hallon
Mosa ihop halva bananen med jordnötssmör till en kräm. Servera sedan pannkakorna med krämen, resterande halva av bananen och hallon.
Så ljuvliga och goda! Testa!
Ha nu en fin måndag allihopa!
Kram / Emma.
Åhh vad gott! ? ❤
Sååå goda! Rekommenderar dem verkligen 😀