Emma Barremyr

Första lämningen på förskolan

God morgon! Det är onsdag kväll när jag skriver det här inlägget och idag lämnade jag Elsa själv på förskolan för första gången. Vi gjorde alltså sista inskolningsdagen tillsammans i måndags och jag kände till min förvåning att steget att lämna henne där inte alls var så jobbig som jag trodde att det skulle vara.

Jag ser hur mycket Elsa tycker om att vara på förskolan och hur trygg hon blivit, både med de andra barnen och pedagogerna, och det är förmodligen anledningen till att det känns så bra. Sen har hon ju tytt sig till mig under alla dagar vi varit där, och jag tänker att det är ju först när jag går som hon får möjlighet att ty sig till pedagogerna. Och jag har ju sett hur fantastiska de är med de andra barnen, det har gjort mig så trygg.

När vi kom in på förskolan imorse sprang hon direkt in och började leka. Hon vill gärna ha min nära de första minuterna, men sen går det hur bra som helst att leka själv. Jag talade om för henne redan på promenaden till förskolan att jag skulle lämna henne en stund där idag för att ”gå och jobba”, vilket hon verkade köpa. Efter 40 minuter bestämde vi att det var dags för mig att avvika, så jag sa till Elsa att jag skulle gå, fick en puss och sedan lyfte en av pedagogerna upp henne och de sa hej då och vinkade när jag gick ut genom dörren.

Img 7955

Oj vilka känslor som bubblade i mig då. Min stora lilla tjej ensam på förskolan! Är så svårt att förstå att hon blivit så stor. Det kändes såklart jobbigt att lämna henne, men var skönt att det gick så bra. Pedagogerna lovade att höra av sig om det inte skulle funka, och det gjorde att jag kände mig trygg. Det här var nog garanterat jobbigast för mig.

Jag gick en sväng till STC på Lövnäs och hade möte med platschefen där angående ett kommande projekt. Så himla kul! Tiden gick fort och helt plötsligt hade en timme passerat och det var dags för mig att gå tillbaka till förskolan.

När jag kom tillbaka satt Elsa i musikrummet och spelade på instrument med en av pedagogerna. Till min stora glädje hade det gått jättebra när jag gått! Hon hade varit glad och inte gråtit en enda gång. Men hon blev väldigt glad av att se mig också, och när jag kom tillbaka ville hon att jag skulle sitta med henne resten av tiden vi var där. Det blev soppa och pannkakor till lunch och Elsa åt rejält.

Efter lunchen packade jag ner henne i vagnen och gick hem. Så tacksam för den här dagen och att det gick så bra!

Img 7961

Idag ska vi testa att lämna lite längre och hon ska både äta lunch och sova på förskolan är det tänkt, så ska jag hämta henne vid halv två sen. Håll tummarna för att det går lika bra idag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Har du något förslag på var man kan fördriva en förmiddag i Karlstad med två barn (4 år och 2 mån) nu på söndag under tiden pappan åker klarälvsloppet? Typ bästa lekparken?

    1. ptbyemma

      Åh, hann tyvärr inte svara i tid inser jag. Hoppas ni hittade till Sandgrundsudden och lekparken där, den är ju så mysig 🙂 Kram

stats