emmabarremyr

Emma Barremyr

Middag med hemodlade tomater

Våra tomatplantor har helt plötsligt exploderat! Vi har numera mängder med mogna tomater VARJE dag som vi måste plocka in. Hur underbart? Vi har ätit stora tomatsallader till varje måltid sen några veckor tillbaka, och jag tröttar aldrig!

Ja alltså, mogna och solvarma hemodlade tomater är så fantastiskt gott. De smakar så mycket mer än de man köper i butik och är verkligen goda precis som de är. Men vi hinns riste äta alla tomater i den fart de mognar nu, så idag kände jag att jag ville göra något gott till middag med våra goda tomater!

Frågade mina följare på Instagram om de hade några tips och fick ett helt gäng! Jag fastnade speciellt för en tomatsmulpaj som någon tipsade om och bestämde ganska snabbt att den fick det bli!

Oj så gott det var! Den här pajen kommer jag garanterat att göra igen. Vi serverade den med en stor sallad med tomat, ruccola, mozzarella, olivolja och flingsalt. Passade väldigt bra ihop, och det kändes inte som att det blev för mycket tomater trots att både salladen och pajen innehöll en hel del.

Receptet på pajen finns hos Luise!

Img 8908

Img 8898

Img 8899

Img 8900

Img 8901

Img 8907

Img 8911

Har fortfarande en stor skål med tomater kvar och massa fler på gång, så tänkte passa på att göra en egen tomatsås och någon krämig pastarätt med tomater i också. Det får bli i veckan som kommer!

Hoppas att ni har en fin lördag! Här har Elsa precis somnat nu så jag och Pelle ska sätta på Homeland och mysa i soffan! Älskar lördagskvällarna!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats