Emma Barremyr

Veganska pannkakor

Pannkakor utan ägg? Javisst! Precis lika goda som ”vanliga” pannkakor skulle jag säga. Vi hängde ju en del på stranden under veganveckan och då var pannkakor perfekt att ta med som strandmat, men vi har även ätit det här hemma till lunch ett par gånger sedan dess. Pannkakor är aldrig fel, ellerhur?

Jag gjorde en glutenfri variant såklart och dessa pannkakor har blivit en ny favorit i receptsamlingen! Så goda att servera med färsk frukt, nötter eller nötsmör. Eller med tofukrämen som jag gjorde till stranden. Mmm…

Ni måste prova! Lova att ni provar?!

Och ja – de funkar utmärkt till små barn också. Elsa älskade dem, men var rätt så skeptiskt till tofukrämen, hehe!

Veganska pannkakor

2 portioner

4 dl havremjölk
1 dl havremjöl
1 dl rismjöl
1 msk kikärtsmjöl
0,5 msk maizena
1 msk smält kokosolja
1 msk kokossocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 krm vaniljpulver

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll i havremjölken under omrörning och vispa sedan i kokosoljan. Stek sedan pannkakor i mjölkfritt margarin och servera med goda tillbehör.

Jag åt med jordgubbar och tofu- och mandelkräm.

Tofu- och mandelkräm: mixa 1 dl silkestofu, 1-2 msk mandelsmör, 1 mogen banan och 1 nypa vaniljpulver till en slät kräm.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Hej!

    Jag har länge följt dig men aldrig kommenterat. Tack för en mysig blogg med fin inspiration, lugn och glädje. Igår testade jag receptet ovan på pannkakor, men eftersom jag inte hade rismjöl testade jag med bovetemjöl och istället för maizena tog jag fiberhusk. Det blev gott, så tack!

    1. ptbyemma

      Så glad jag blir att du kommenterar 😀 Tack snälla för dina fina värmande ord! Himla kul att du testade pannkakorna och gillade dem, en liten enen variant lät inte så dumt! Ska också testa med bovetemjöl någon gång så tack för tipset! Kram

stats