Emma Barremyr

Jordnötsbiffar med sötpotatisstripes

Jordnötsbiffar! Och så krispiga sötpotatispommes till det. Ja hörni, det var PRECIS så gott som det låter!

Det här var nog en av de godaste rätterna på hela veckan när vi åt veganskt. Sötpotatis och jordnötter är en väldigt bra kombination om ni inte redan visste det?

Jag gillar verkligen vegetariska biffar! Det är gott till så mycket. Det går att äta som vi gjorde – med sötpotatis, göra wraps av, äta som hamburgare, i sallad, os.v. Ja det går att kombinera med typ vad som helst och blir (nästan) alltid väldig gott!

Den här rätten måste ni prova! Scrolla för recept!

Jordnötsbiffar och sötpotatisstripes

4 personer

2 dl kokt råris
1 förpackning röda linser à 380 g
1 riven morot
1 dl jordnötter
4 msk osötat jordnötssmör
Salt och pappar
4 medelstora sötpotatisar
1 msk potatismjöl
2 msk olivolja

Lägg jordnötterna i en matberedare och mixa dem grovt. Skölj linserna och tillsätt dem i matberedaren tillsammans med morot och ris. Mixa ihop allt till en smet och tillsätt sedan jordnötssmöret. Smaka av med dalt och peppar, men var försiktig med saltet ifall jordnötterna är salta. Forma till biffar och stek dem i olja tills de blir gyllenbruna. 

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta sötpotatisen. Gnugga in den i potatismjöl och ringla över olivolja. Salta och kör sedan in dem i ugnen tills de får lite färg (runt 20-30 minuter).

Servera biffarna med sötpotatisstripsen, havrefraíche och sallad.

YUUUUMMMM!!!!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats