Emma Barremyr

Vandra i Sälen med barn del 1 – Stensjön

Under dagarna i Sälen gjorde vi tre vandringar med våran ettåring. Vi är vana vandrare som gått många och långa sträckor, men med en liten i familjen får man såklart anpassa sig för att det ska blir en trevlig och rolig grej för hela familjen.

Vi gjorde en kortare och två längre turer. De längre turerna valde vi att gå under tiden som Elsa sov, medan vi gick den kortare när hon var vaken. Hon tycker om att sitta i bärryggsäcken, men eftersom hon är en aktiv liten tjej blir det såklart lite långtråkigt i längden om hon ska sitta still i flera timmar.

Alla tre turer som vi gjorde gick väldigt bra och när hon inte sov roade vi henne med att sjunga sånger, övade henne på att ”prata” (hon fick uppmaningar om att säga olika ord som hon kan), hon fick små blåbärskvistar med blåbär som hon satt och smaskade på och fick springa runt lite själv vissa sträckor för att få rasta benen emellanåt.

Även om det inte alls var som det brukar vara när vi vandrar, och fast att vi fick anstränga oss en del var det helt fantastiskt att få skapa de hr minnena som familj. Att varnad och vara i naturen ligger mig så varmt om hjärtat och att få göra äventyr tillsammans med Pelle och Elsa gör mig lycklig! Det är sånt här jag lever för <3

Img 6660

Nu tänkte jag berätta om vår första vandringstur, den kortare av de tre vi gick, till Stensjön.

Vi aanlände till Sälen lagom till lunch på torsdagen. Så efter att ha parkerat husvagnen på campingen och fått i oss lite pasta till lunch packade vi vandringsryggsäckarna med fika och gav oss av mot fjället.

Vi parkerade bilen vid Experium i Lindvallen och gick bort till Gustavstorget. Där kan man antingen välja att gå skidbacken upp till restaurang Snögubben, eller ta sittliften hela vägen upp. Vi valde att gå. Från Snögubben är det sedan 1,5 km till Stensjön och sedan 1,5 km tillbaka. Väljer man att ta liften upp (som många med barn som går själv gör) blir alltså en sträcka på 3 km som funkar utmärkt för små ben att gå. Det är en vacker led uppe på fjället och vid stensjön finns det mycket spännande att upptäcka. Det är också en perfekt fikaplats!

Img 8314

Elsa sitter redo i ryggsäcken att hänga med upp på fjället!

Img 8315

Sträckan mellan de små husen i Lindvallen är så mysig!

Img 8325

Img 8317

Älsklingar! Blir så varm i hjärtat av att se dem tillsammans!

Img 6625

Jag sprang hela tiden före för att hinna ta lite bilder, som alltid…

Img 8321

Killekill på örat pappa!

Img 8319

Gillar verkligen att gå uppför. Älskar att jag för varje gång jag vänder mig om möts av en vackrare och vackrare utsikt!

Img 8329

På toppen på väg mot Stensjön!

Img 8333

Som sagt… utsikten blev bara vackrare och vackrare!

Img 8334

Även fjällen är drabbade av torkan. ”Stensjön” var inte mycket till sjö just nu, mest sten faktiskt.

Img 8337

Men det var väldigt vackert med alla stenar!

Img 8347

Vi fikade banankaka!

Img 8341

Elsa var på riktigt bushumör och sitt vanliga glada jag efter några jobbiga dagar med tänderna!

Img 8350

Finner inga ord för hur mycket jag älskar dem <3

Img 6667

”Tittut mamma”

Img 6670

På vägen ner fick jag bära Elsa.

Img 6672

Img 6676

Som sagt.. det var magiskt vackert där uppe!

Img 6683

Känslan av att få andas fjälluft! Finns inget som slår det <3

När vi kom ner till Snögubben bestämde vi oss för att ta liften ner istället för att gå. Sen hade vi bara sista biten kvar till parkeringen från Gustavstorget (det går även att parkera där om man vill) att gå. Sammanlagt tog nog turen runt 2-2,5 timmar, inklusive fikatid.

Har ni några frågor om denna tur eller om något annat under husvagnssemestern? Ställ dem här nedan så tar jag upp dem i ett inlägg framöver!

Lär mer!

> Läs om när vi vandrade med Elsa 3 månader i Idre

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nathalie Jelse

  Hej!! Tycker det e så kul med dessa inlägg, trots att jag själv inte har barn, så tycker jag om att höra/se att man kan fortsätta med sådant man tycker om (förstår självklart att det blir på andra villkor) och gjorde innan 🙂

 2. Frida

  Hej! Detta har inget med inlägget att göra men jag undrar om du fortfarande använder natural cycles? Undrar isåfall vad du tycker om det eller varför du slutat om du gjort det. Tack för en mysig blogg!

  1. ptbyemma

   Hej! Ja jag började med det, men har faktiskt slutat. Jag har stenkoll på när jag har ägglossning och skulle inte kunna missa det (tack vare flera symtom) så det kändes onödigt att hålla på och mäta temp varje dag när jag ändå visste. Hehe. Glad att du tycker bloggen är mysig <3 kram

stats