Borta bra men hemma bäst | Emma Barremyr
emmabarremyr

Emma Barremyr

Annons

Borta bra men hemma bäst

Alltså det är heeeelt sjukt vad skönt det var att komma hem igen! Jag hade ingen direkt hemlängtan när vi var på semester, men så fort vi bestämde oss för att åka hem kände jag hur mycket jag faktiskt saknade hemma.

Den första veckan i juli var vi ute och åkte. Sen följde två och en halv vecka med byggkaos och direkt det var färdigställt packade vi ihop oss och åkte till sommarstugan, sedan till Pelles föräldrar och därefter mina, hämtade husvagnen, åkte hem packade husvagnen, och drog sedan iväg morgonen efter och var borta i nästan en vecka.

Det jag vill säga är att vi varit ute och flängt en hel del senaste tiden och här hemma har jag inte haft någon riktig ro eftersom det varit byggkaos. Nu när det är klart kan jag äntligen njuta och bara vara här hemma. Det är städat och vi har fått ordning och reda både inne och ute (hyfsat iallafall) igen. Det är såååå skönt!

Vi lyckades packa upp precis allt igår kväll när vi kom hem och idag har tvättmaskinen gått i ett här hemma. Men mitt i allt tvättande har vi ändå haft en riktig mysdag! Långfrukost i uterummet medan Elsa röjde bland alla sina leksaker. Hon var överlycklig att få leka med dem igen. Och när Pelle sedan åkte iväg för att storhandla tog jag och Elsa en promenad till syrran så kusinerna fick leka och äta lunch ihop innan det var dags för lunchvila.

När Elsa sov passade jag och Pelle på att äta scones och röja lite i trädgården. Jag rensade ogräs i pallkragarna, klippte blommor, vattnade och hängde upp tomat- och gurkplantorna i en ställning som Pelle snickrade ihop för att rädda plantorna från att falla ihop totalt.

 

Sen åkte jag och tränade och när jag kom hem lagade vi tacos (vegan variant). Efter middagen tog jag och Elsa ett bad och sen gick vi och la oss. Läggningen tog en stund idag, men efter nästan 20 minuter somnade hon till slut med foten intryckt i min näsa och huvudet mellan mina ben.

Älskar verkligen såna här “hemma-dagar” och sitter just i detta nu med en så varm och glad känsla i kroppen. Tacksam över att jag har ett hem som jag dessutom tycker så mycket om.

Vi kom hem till detta kaos bland tomaterna och gurkorna som satt i växthuset från början. Bad Pelle bygga något smart så att jag kunde knyta upp plantorna lite och rädda dem från att gå av.

Lilla gurktjuven! Vi har så mycket gurka och hon ska jämt ha en och gå och smaska på. Tomterna tar hon också.. fast att de inte är mogna än, men de är tydligen goda ändå…

Såhär blev ställningen när den blev klar! Mycket bättre!

Har fortfarande inte hunnit med att måla den tredje pallkragen vi satte på. Hehe. Det får vänta till nästa år.. vet inte riktigt om jag ska ha kvar den tredje där så det känns onödigt att slösa tid på att måla den nu.

Åh, det är sååå mycket tomater på gång! Vi hade ett par mogna när vi kom hem igår som Elsa tjuvade med desamma. Tomater är något av det bästa hon vet så det ska bli så roligt när vi kan gå ut i trädgården och plocka våra egna!

Och paprikan har äntligen börjat mogna! Min första egna paprika. Det känns stort!

Åh, det är verkligen terapi att pyssla i trädgården. Är så tacksam för den lilla vi har <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats