Emma Barremyr

Effekterna av att öva på att vara medveten närvarande

Inägget innehåller reklam för mitt samarbete med mindfulnesscenter.se.

 

Nu har två veckor passerat och mindfulness-utmaningen är ”avklarad”. Jag skriver avklarad inom situationstecken eftersom effekterna av mindfulness bara kan uppnås om man regelbundet tränar på det, så tanken är ju att alla ni som deltagit ska ha hittat era favoritövningar att fortsätta med nu framöver, och på så vis kunna använda dessa övningar som redskap i olika situationer där ni t.ex. upplever stress, ångest, oro o.s.v.

Eftersom jag ska utbilda mig till mindfulnessinstruktör nu senare i vår kommer jag att fortsätta min dagliga träning. Flera av övningarna som vi gjort i utmaningen har varit så bra och givande att de kommer att ligga som grund i min träning. Jag kommer bland annat fortsätta att göra övningarna ”att möta sina utmaningar”, ”kroppsscanning”, ”andningsövningarna” och övningarna som handlar om att ”möta och jobba med sina känslor”. De övningarna som jag upplevt gett mig mest. Men även att bara sitta och slappna av har varit skönt ibland.

Hur har ni andra som deltagit i utmaningen upplevt det hela? 

Effekterna som jag upplevde under de här två veckorna är framför allt bättre sömn och mindre ångestkänslor. Jag har ju övat rätt mycket på mindfulness tidigare och upplever att effekterna kommer snabbt nu när jag väl tar mig tiden att faktiskt träna dagligen. Och det behövs ju så lite. Under dessa två veckor har jag lagt max 15-20 minuter per dag till att träna mindfulness, men ändå så har det gett så bra effekter.

Det bästa med regelbunden mindfulnessträning är att jag inte stressar upp mig på samma sätt som jag brukar. Eftersom jag är mer i nuet ser jag mina egna stressrelaterade mönster och reaktioner mycket lättare, och kan på så vis undvika att gå in i dem och stressa upp mig ännu mer. Sen ser jag mina egna tankemönster mycket tydligare och blir därför mer medveten om vart jag lägger min tankeenergi. Skönt, eftersom det ger mig större möjlighet att påverka mina egna tankar. Tänk om jag hade hat det redskapet när jag hade ätstörningar, vad skönt det hade varit ♥

En bild från förra veckans mindful running. Att vara medveten närvarande i stunder som denna är lätt, när allt runtomkring mig är så vackert och njutbart att jag nästan tappar andan och magpirret känns ända ner i tårna, då känner jag att jag lever!

 

Om ni missat mindfulnessutmaningen så handlar den om att minska stress hos dig som ung. Mindfulnesscenter har en specifik kurs för detta som vi just nu erbjuder ett fantastiskt bra pris på. Den kostar i vanliga fall 225:-, men jag kan ge er kursen för bara 100:-. ETT PANGPRIS! Du har sedan kursen i en app i din mobil och kan göra den när du vill och hur många gånger du vill eftersom när du väl har köpt den så finns den alltid kvar.

> klicka här för att komma till erbjudandet <

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. JENNIFER

    Hur tänker du/ni kring tider? Är det ”bäst” att försöka köra mindfulnessutmaningen vid samma tidpunkt varje dag, t.ex. på morgonen, eller när som helst under dagen?

    1. ptbyemma

      För att få in det som rutin kan det vara skönt att göra den ungefär samma tid varje dag, men gör det som passar dig bäst <3 kram

stats