Emma Barremyr

Träna med bebis – sidoutfall med axellyft

Sidoutfall med axellyft framåt är en effektiv helkroppsövning som du kan göra tillsammans med din bebis! Utfall kräver dock att du känner dig stabil i höften igen efter graviditet och förlossning. Gör det ont eller känns obehagligt? Avbryt!

Känns det bra? Kör på! Övningen tränar framsida lår och rumpa, axlar och kräver mycket bålstabilitet/ styrka i rygg, så du får även magträning på köpet!

Tänk på att knän och tår ska peka ut samma håll när du gör utfallet! Det är viktigt för att minimera skaderisken!

Foto: Caroline Dahlén

Gör såhär: Stå med samlade ben och bebisen i händerna framför dig. Ta ett stort steg åt sidan, böj benet och lägg kroppsvikten över på denna sidansamtidigt som du lyfter bebisen framför dig med lätt böjda armar. Pressa dig upp igen och återgå till stående. Upprepa åt andra sidan. 

 

↓ Fler ”träna med bebis övningar”↓

> Knästående rumpkick

> Tåhävningar

> Diagonallyft

> Bebissvingar

> Utfall

> Sidoplanka

> Bäckenlyft

> Knäböj

 

PASSTIPS! Kör varje övning i en tabataintervall eller jobba alla övningar i en cirkel, t.ex. 15 repitioner av varje övning eller kör varje övning x antal sekunder med en kort vila mellan varje övning i t.ex. 3 varv.

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Guuuu vad du är duktig alltså. På allt! Just ja det var du som pratade i en podd om att du inte blev sedd av din mamma. Utan din syrra fick mest uppmärksamhet. Oj det är synd om dig Emma.

    1. Emma

      Åh, vad tråkigt att du missförstått det hela! Det handlar inte om att vara duktig (fast roligt att du tycker att jag är det 🙂 ) och det var inte min syster som fick mest uppmärksamhet. Det handlade om att jag kände en känsla av övergivenhet när jag fick min syster, men det var ju bara en känsla som inte var sann. Detta är väldigt vanligt för många som får syskon tidigt och det var därför jag valde att lyfta och berätta om det i en podd och här i bloggen, för att kunna hjälpa fler att må bättre. För så bra som jag mår idag, och så mycket bättre relationen är inom familjen är nu efter det, det vill jag att fler ska kunna uppleva <3

stats