Emma Barremyr

Träna med bebis – bäckenlyft

I min kategori ”mammaträning” kan ni läsa alla min inlägg som är relaterade till träning efter en graviditet och livet med barn. Nu har jag även dragit igång en följetång ”träna med bebis” där jag visar upp ett gäng träningsövningar som ni kan göra tillsammans med era bebisar samtidigt som ni använder dem som vikt!

Jobbigt för mamma och roligt för bebis!

Idag vill jag tipsa er om bäckenlyft – en superbra övning att göra som nybliven mamma för att aktivera de inre magmusklerna och bäckenbotten samt stärka upp rumpan och baksida lår.

Foto: Caroline Dahlén

 

Gör såhär: Ligg på rygg med böjd höft och knä samtidigt som du låter barnet sitta på höften. Aktivera magmuskulaturen och bäckenbotten och lyft därefter upp sätet ifrån golvet till det att du har en rak linje mellan skuldror och knäna. Knip ihop skinkorna, håll några sekunder och sänk dig sakta tillbaka till utgångspositionen.

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats