Emma Barremyr

Middagsinspiration till helgen

När vi var i Torsby senast bjöd mamma på en helt fantastisk tre-rätters middag igen! Ni minns kanske hur det såg ut när vi var där gången innan? Ja vi blir ofta bortskämda med rejält goda middagar när vi är där uppe, och denna gången var inget undantag!

För att ge er lite härlig middagsinspiration inför helgen tänkte jag idag dela med mig av denna underbara middag, fresta med bilder och dela recept!

Har ni inte helgens middagar planerade än får ni här inspiration och tips på riktigt goda grejer att slänga ihop!

IMG_4267 IMG_4268 IMG_4269

Till förrätt var det som vanligt lite småplock, och jag älskar verkligen det här med tapas till förrätt! Det är så trevligt att sitta och plocka med maten, äta lite av varje, prata och bara njuta av stunden här och nu.

Åhja, dessa stunder är mindful eating verkligen lätt att ta till!

Förrätten bestod av en sallad med tomat, paprika och fetaost, brieost inlindad i kallrökt lax och små hembakade tunnbröd med chevre, fikonmarmelad och parmaskinka!

Så, så, såååå gott!

IMG_4272 IMG_4285

Elsa somnade tidigt så jag kunde hjälpa till lite med maten, och mitt uppdrag blev att fixa minitunnbröden till förrätten. Receptet är väldigt enkelt och går snabbt att slänga ihop – och vips har man ett nybakat och rykande färsk bröd att servera till maten.

Recept hembakade minitunnbröd (8 bröd):

1 dl havremjöl

1 dl rismjöl

1 tsk fiberhusk

1 dl majsmjöl

0,5 tsk salt

1 tsk bakpulver

1 dl mjölk

1 msk honung

Blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt sedan mjölk och honung. Knåda ihop till en fast deg och dela upp i åtta bollar. Kavla ut tunt mellan ett ihopvikt baplåtspapper och stek 1-2 minuter per sida i het stekpanna.

Tips – brödet funkar också utmärkt till helgens frukostar och är extra gott med mosad avokado, stekt ägg och en nypa salt.

IMG_4292 IMG_4293

Varmrätten var en gryta som stått på spisen och puttrat i stort sett hela eftermiddagen. Och en mustig gryta är väl typisk höstmat iallafall? Den här köttgrytan var pimpad med oliver och tomat och serverades med pasta!

>> Klicka här för att komma till receptet på denna fantastiska vintergryta!

IMG_4299 IMG_4295

Och så var det efterrätten! En cheesecake med blåbär och citron – hur gott? Den satt som en smäck vill jag lova. Det är något med citroncheesecake som är svårslaget! Jag älskar den glassiga konsistensen, krispet från botten och när det söta möter det syrliga! Rekommenderas varmt!

>> Klicka här för att komma till recept på cheesecake med blåbär och citron!

Tips – vill du ha den glutenfri? Använd glutenfria digestivekex!

 

Hoppas det ger er lite härlig middagsinspiration till helgen!

Ta hand om er, njut av fredag och en fin helg fina ni ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats