Emma Barremyr

Vår nya läggningsrutin med Elsa

God morgon fredag ♥

Det var länge sen nu, men idag vaknade jag äntligen hyfsat pigg med en härlig känsla i kroppen igen! Utvecklingsfas fyra höll i sig ett tag, typ en hel månad, men nu äntligen verkar det som att det har lugnat ner sig lite igen!  Fasen har framför allt märkts av på nätterna då Elsa ätit mycket oftare än vanligt, vilket gjort att vi sovit sämre alla tre. Åh, som det tagit på krafterna! Jag blir både trött, grinig och så skör när jag sover dåligt…

Det är tur att faserna går över – det är ju det man får försöka trösta sig med mitt i allt det jobbigaatt det inte kommer vara för alltid. Den senaste veckan har vi äntligen fått sova bra igen och därför känner jag mig lite som en ny människa just nu!

När fas fyra var över hade jag och Pelle bestämt oss för att vi skulle börja med en ny läggningsrutin med Elsa. Vi har ju haft henne här nere hos oss ända sedan hon föddes, vilket jag har skrivit mer om i inlägget om Elsas rutiner kring sömn. Syftet med den nya läggningsrutinen var att försöka få henne till att somna i egen säng och att jag och Pelle skulle turas om att natta varannan kväll. Hon är såpass stor att det känns som att det är dags med det nu!

Eftersom förra helgen var så bra med både kvällar och nätter tänkte vi att det kanske hade vänt, så vi började med nya rutinen i måndags, och det har gått över förväntan bra den här veckan. Jag har ammat Elsa nere i soffan runt 18.00 och sedan har jag eller Pelle (varannan kväll) gått upp och lagt oss med henne i sängen och legat hos henne tills hon somnat, vilket varit innan 18.30 hela veckan.

Vi har fått springa upp till sovrummet och stoppa i tuten några gånger varje kväll, men annars har hon sovit fram till 21-21.30, ammat och somnat om till 02-03.30, vaknat för amning och sedan somnat om igen. Det har dock varit tidiga morgnar och vi har varit uppe innan 06 hela veckan, men det kan jag ta när hon sover på kvällarna och nätterna. Den där amningsstunden på natten är samtidigt så himla mysig ♥ Sen kommer ju inte detta vara för alltid, det kommer komma många fler jobbiga nätter framöver, men just nu är det bra och man får ju njuta så länge det varar, ellerhur?!

Igår gjorde jag laxtacos medan Pelle nattade Elsa. Vi hade egentligen planerat det till söndag, men blev så sugna på tacos igår att vi slängde om dagarna lite! Det är det som är det bästa med att ha handlat för hela veckan – det finns ofta flera alternativ att välja mellan och vilka dagar man äter vad spelar ju inte så stor roll!

IMG_4238 IMG_4240

Även om det varit alldeles underbart med lite ”vuxentid” tillsammans med Pelle har jag haft en så konstig känsla i kroppen om kvällarna den här veckan. Det har känts alldeles tomt och jag har saknat Elsa så mycket. Jag har skrivit tidigare hur mycket jag älskar att ha henne liggandes på bröstet, och det har hon ju gjort extra mycket nu under utvecklingsfasen när hon varit i så stort behov av närhet.

Att vi nu nattar henne i sängen och att hon sover själv om kvällarna känns stort! Jag är helt övertygad om att hon kommer sova på mig fler kvällar framöver, men tiden går alldeles för fort och jag vill inte att hon ska vara så stor redan. Just nu vill jag ha min lilla Elsabebis sovande på bröstet för alltid. Åh, ni andra mammor som haft en sovande bebis på bröstet förstår nog vad jag menar 🙂

Något positivt med den nya rutinen är att det är så galet mysigt att krypa ner hos henne för kvällsamning innan jag går och lägger mig. Då somnar hon sedan intill bröstet och jag ligger och snosar på hennes hår länge innan jag somnar. Det här med ett sovande barn alltså, finns inget fridfullare ♥

Det blev ett långt inlägg om den nya läggningsrutinen, hehe. Var inte meningen, men jag har så mycket tankar och känslor inom mig som jag var tvungen att få ut. Och jag vet att ni är flera som gillar att läsa om Elsa och våra rutiner så jag hoppas att ni gillade det!

Nu ska vi packa in oss i bilen och åka upp till Torsby över helgen. Jag har bokat tid hos frisören idag och mamma ska vara barnvakt. Äntligen! Har inte varit hos frissan sedan november så det är verkligen dags nu!

Ha en fin fredag kompisar!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin Fitness & Hälsa

    Vilken bra läggningsrutin ni har fått in!
    Jag minns så väl hur det var när våra barn var små och hur mysigt jag tyckte det var att ha dem nära och att samsova med dem. Samtidigt är det nog nyttigt att få ha lite egen vuxentid mellan varven!

    Kram och ha en fortsatt fin helg!

stats